Connect with us

Selebriti

“Dah masuk list blockout baru terhegeh-hegeh nak upload” – Ramona Zamzam

Diterbitkan

pada

Pelakon Ramona Zamzam menyifatkan tindakan segelintir selebriti tempatan yang baru menunjukkan solidariti terhadap Palestine selepas nama mereka tersenarai dalam ‘Blockout2024’ adalah tidak ikhlas.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh Ramona di laman Instagramnya, dia menegaskan tindakan tersebut sepatutnya dilakukan sejak awal lagi dan bukannya selepas kempen tersebut dilaksanakan.

Ramona Zamzam

Artikel lain: Scha Alyahya minta henti tanam kebencian, tiada hak hukum rezeki seseorang

“Seronok apa yang kita lihat sekarang, sesetengah daripada korang yang tak pernah post satu apa pun sekarang dah masuk senarai blockout, baru terhegeh-hegeh nak upload.
“Tapi nak tahu tak, saya tak percayakan korang. Korang tak ikhlas, korang tak pernah peduli.
“Sekarang baru nak cakap fasal Gaza… Di mana sebelum ini korang sepatutnya menggunakan platform yang ada untuk bersuara tentang perkara ini,” katanya.

Ramona Zamzam

Ramona Zamzam

Bukan itu sahaja, Ramona atau nama sebenarnya Ros Ramona Zamzam berpendapat tujuan selebriti-selebriti yang secara tib-tiba bersuara hanya mahu menjaga ‘periuk nasi’ masing-masing dan takut diboikot.

Dalam pada itu, aktres yang berusia 34 tahun tersebut menitipkan pesanan buat netizen di luar sana supaya tidak menyebarkan kata-kata negatif dan laksanakan gerakan ‘Blockout2024’ dengan cara berhemah.

“Oh ya, korang bukannya mangsa yang dibunuh dan dibom, yang korang kisah adalah duit dan populariti. Korang yang pencinta duit ni, korang tak akan menemukan cinta sejati.
“Dan netizen pun, tak payah la nak maki-maki, kecam-kecam dekat laman sosial dorang. Kalau niat korang ikhlas dan nak sekat buat dengan cara profesional,” ujarnya lagi.

Sejak kebelakangan ini, berlakunya satu kempen yang dikenali sebagai ‘Selebriti Blockout2024’ dengan menyekat dan memboikot mana-mana artis yang tidak mendokong atau menjadi duta kepada jenama-jenama produk boikot.

Difahamkan, gerakan tersebut sudah lama dilaksanakan oleh negara barat namun, ia semakin rancak dijalankan di Malaysia menerusi media sosial dalam beberapa hari lalu.

Sumber: Instagram @Ramona Zamzam

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Continue Reading
Advertisement