hubungi kami

Branded Content

Rasai perbezaan Burger Daging yang diperbaharui di McDonald’s, gerenti puas hati!

Tiap kali singgah kat McDonald’s, mesti pening kepala tak tahu nak pilih yang mana satu sebab banyak sangat pilihan dan semuanya sedap-sedap pula tu!

Haaa! Korang tak perlu susah-susah nak fikir lagi sebab sekarang McD dah upgrade menu burger daging mereka yang confirm sedap dan sentiasa menggiurkan!

#BeefPerfection Event di McD Subang Bestari, 12th Oktober

Dapat jemputan dari McDonald’s dan kita dah pergi ke acara #BeefPerfection untuk melihat apa yang telah diperbaharui kepada burger daging mereka. Sepanjang acara tersebut, terdapat banyak aktiviti menarik seperti #TasteTheChange AR Filter, #BeefPerfection 360° Cam dan juga photobooth yang cantik sangat.

#TasteTheChange AR Filter

#BeefPerfection 360° Cam

Sesi Open Kitchen

Dalam acara ni, kita pon berpeluang menyertai lawatan dapur McDonald’s dan melihat cara mereka memasak resipi yang dah upgrade untuk burger daging mereka.

Sesi Tasting is Believing

*Double Cheeseburger

Selepas memahami cara mereka memasak resipi yang dinaik taraf semasa lawatan dapur, kami dapat juga menyertai sesi Tasting is Believing untuk rasa apa-apa perubahan dan perbezaan antara burger versi lama dan burger versi baru yang dah upgrade.

Jadi kami membuat ringkasan di sini untuk anda selepas merasainya.

Daging klasik McD diperbuat daripada 100 peratus daging lembu halal dari Australia, New Zealand dan Brazil. Kaedah untuk memasak kepingan daging telah ditukarkan bagi memastikan juicy daging dikekalkan dan lebih berperisa. Sekarang dengan upgraded beef burger, McDonald’s memasakkan patty daging tu bersama dengan bawang, jadilah patty tu lebih enak. Fuhhh memang betul-betul lain daripada yang lain!

Lebih sedap lagi, roti lebih lembut dan lebih bekilat akan membuatkan burger korang sangat lazat bila menikmatinya! Gerenti puas!

Bukan itu sahaja, keju cheddar yang digunakan bukan sebarang keju tau! Ia diimport dari New Zealand dan dalam versi upgrade ni, keju cheddar ni bercair dengan suhu yang lebih baik, pastilah keju sekarang jadi lebih cheesy dan tekstur lebih baik apabila bersatu dengan kepingan daging.

Siapa yang tak pernah rasa burger lagenda McD iaitu Big Mac memang betul-betul rugi! Mana tidaknya, sos dalam Big Mac akan ditambah lebih banyak yang akan membuatkan korang lebih teruja dalam setiap gigitan.

Promosi Double Cheeseburger Medium McValue Meal Dengan Hanya RM10.95!!

McDonald’s dah menyertai “Malaysia Book of Record” untuk mencipta “burger daging dijual terbanyak dalam masa 24 jam”. Inilah sebab korang boleh menikmati Double Cheeseburger Medium McValue Meal kegemaran anda dari 15th Oktober pukul 10 pagi hingga 16th Oktober pukul 2 pagi dengan harga RM10.95 sahaja!! Dan promosi ni SATU hari je tau.

Jadi, apa tunggu lagi? Jom rasai pengalaman burger terbaik di McD berhampiran dengan korang dan nak lebih senang, order je McDelivery atau pandu lalu.Satu lagi, jangan lupa kongsikan sekali perbezaan yang korang alami lepas cuba Burger Daging di McD okay!

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement