Connect with us

#celeb

‘Result’ gempak untuk subjek undang2, ramai puji usaha Intan Najuwa belajar

Nama pelakon wanita, Intan Najuwa Abdul Wahid , 25 rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. Wajahnya kerap kali menghiasi drama-drama bersiri di kaca televisyen dan sering memerankan watak utama.

Dalam kesibukannya di lokasi pengambaran, Intan sama sekali tidak melupakan impiannya yang ingin terus menyambung pelajaran bagi menggenggam pengikhtirafan dalam pendidikan.

Usaha gigih terbayar

Ketika ini, pelakon cantik tersebut sedang melanjutkan pelajaran di peringkat Asasi Undang-Undang di salah sebuah kolej di Singapura.

Jadi, menerusi perkongsian yang dibuat di aplikasi TikTok, Intan telah memuat naik beberapa momen ketika dia gigih belajar dan menyiapkan tugasan yang diberikan tenaga pengajar.

@intannajuwaaa

All the sleepless night paid off! Let’s move to the next sem! 🦾 wehu 🎉

♬ Bertahan Terluka – Fabio Asher

Keputusan peperiksaan memang gempak!

Usaha keras yang dilakukan sehingga kurang tidur serta rehat itu membuahkan hasil setelah memperoleh skor A dalam subjek yang diambil.

Sudah tentu keputusan yang diperoleh membuatkan dirinya berasa bangga serta bersyukur kerana semua hasil kerja keras yang dilakukan selama ini terbalas.

“Semua malam tanpa tidur membuahkan hasil. Jom next gerak ke semester seterusnya wehu,” tulisnya.

Mood bercuti pun buat tugasan

Sebelum ini, pelakon tersebut pernah berkongsi momen menyiapkan tugasan kuliah sewaktu berada di dalam pesawat menuju ke London, United Kingdom untuk bercuti.

@intannajuwaaa

me & my assignment, it’s a never ending 😂 #whutisholidayyyyy

♬ original sound – nick leng

Dia punya struggle, tengok story IG pun tahu

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh aktres kelahiran Johor Bahru itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan mengucapkan tahniah di atas kejayaannya memperoleh keputusan cemerlang dalam peperiksaan.

Mereka juga mendoakan agar Intan dapat meneruskan pengajiannya dengan lancar dan segala urusan pelakon wanita itu dipermudahkan.

Ni baru kena jealous. Dah cantik pandai pulak tu

Dia ni pergi shooting pun bawa buku

Macam manalah dia manage semua tu. Power!

Sumber: TikTok Intan Najuwaa

Continue Reading
Advertisement