hubungi kami

TikTok

‘Rider’ tular dimaki maafkan pelanggan -“Tapi mamat tu takde pun minta maaf”

Sejak beberapa hari kebelakangan ini, tular di media sosial berkenaan video seorang rider penghantar makanan dimaki oleh seorang lelaki.

Perkara tersebut juga telah dibawa ke pihak polis apabila rider tersebut membuat laporan kerana diugut oleh pelanggan terbabit. Manakala pelanggan itu juga turut membuat laporan kerana teruk menerima kecaman dan ugutan selepas video berkenaan tular.

Ada berita baik

Walau bagaimanapun, menerusi perkongsian terbaru rider berkenaan di TikTok, @minyakhitamjalanan, dia telah mendapat semula akaun p-hailing miliknya selepas pegawai perkhidmatan pelanggan meminta maaf dan mengembalikan akaun terbabit.

@minyakhitamjalanan

Tak salah kita maafkan org btl tak 😊#fypシ゚ #food #rider #support #minyakhitamjalanan #fyppppppppppppppppppppppp #fpymasukbranda #duaroda #alhamdulillah❤️

♬ Dulu – Reinhard Morgan

Maafkan walaupun tiada permohonan maaf

Dalam pada itu, dia juga memaklumkan enggan lagi memanjangkan cerita dan memaafkan lelaki tersebut walaupun sehingga ke hari ini belum ada sebarang permohonan maaf dibuat oleh pelanggan biadap itu.

“Alhamdulillah hari ini ada berita baik buat saya dan rakan-rakan food. Tadi CS call saya dia minta maaf sebab dia tak siasat dulu sebab customer tu buat report.
“Alhamdulillah ID saya dah boleh on. Terima kasih rakyat Malaysia semua yang mendoakan saya.
Tapi mamat tu tak minta maaf lagi dekat rider. Kalau ada kawan-kawan dia dalam ni. Tolong sampaikan dekat dia, saya dah maafkan dia,” tulisnya.

Kena maafkan walaupun berat

Perkongsian tersebut telah mendapat respon daripada warganet yang rata-rata mengucapkan rasa syukur diatas berita baik itu.

Mereka juga mendoakan agar rezeki rider tersebut dipermudahkan dan mengatakan yang kebenaran lambat atau cepat pasti akan terlihat seperti yang sedang terjadi kini.

Jalan terus bang tak payah toleh belakang lagi

Nanti jumpa atas jalan hon2 lah

Yang betul selalu menang

Semoga urusan dipermudah bang

Berkat terus bersabar

 

Sumber: TikTok minyakhitamjalanan

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement