Connect with us

#celeb

Safiey Illias mengaku dah operate semua kecuali ‘bawah’ sejak umur 17 tahun

Usahawan kosmetik transgender yang penuh dengan kontroversi, Safiey Illias nampaknya masih lagi gigih memuat naik video ‘berbangga’ dengan bentuk tubuhnya yang diubah menjadi seperti seorang wanita.

Ada saja perkongsian di media sosial dengan menceritakan secara terbuka berkenaan pembedahan-pembedahan yang dilakukan untuk terlihat feminin walaupun hakikatnya ‘berhalkum’.

Disamakan dengan Jimmy Neutron

Kali ini, seorang pengguna Twitter memakai nama akaun @Oss7s telah memuat naik kembali video pengakuan Safiey Illias di TikToknya memaklumkan telah melakukan pembedahan mengubah bentuk tubuh sejak berusia belasan tahun.

Dah settle semua masa datang SPM

Menurut usahawan itu, melakukan pembedahan tubuh dan wajah merupakan hobinya dan dia sama seperti orang lain juga yang mempunyai hobi masing-masing.

Paling mencuri tumpuan sudah tentu pengakuannya yang sudah melakukan pembedahan di seluruh badan ketika berusia 17 tahun. Namun ketika itu dia belum lagi melakukan pembedahan ke atas bahagian sulitnya.

“Oh, ratu dari umur 17 tahun ratu dah operate semua kecuali bawah dan tengkorak. Potong rahang semua tak ada.”
“Hidung, dahi, lesung pipit, kecilkan bibir, dagu, buat payudara dan sedut lemak.”
“Masa umur 17 tu tak potong lagi (bawah tu) tapi datang SPM semua dah settle, lengkap dah. Gigi pun dah,” katanya.
@ratu.safiey.illias

Lesung pipit ni Ratu buat sendiri

Advertisement

♬ original sound – ratu.safiey.illias – ratu.safiey.illias

Kata kecilkan bibir, tapi…

Perkongsian yang dibuat oleh usahawan tersebut telah mendapat reaksi yang pelbagai di media sosial terutamanya di Twitter apabila hasil daripada pembedahan wajah dan tubuh yang dilakukan seakan menyerupai watak kartun Jimmy Neutron.

Hal ini juga diakui oleh sesetengah netizen yang bersetuju dengan pendapat pengguna Twitter itu yang melihat wajah Safiey sangat pelik memandangkan baru selesai melakukan satu lagi pembedahan apabila ada kesan jahitan di dahinya.

Ingatkan kembar Jimmy Neutron

Macam mana budak 17 tahun dapat kebenaran?

Muda lagi dah operate macam2

Terdahulu, usahawan kosmetik ini baru saja dibebaskan dari tahanan reman selepas pihak polis menerima laporan mengenai tindakannya bersama seorang lagi rakan transgender melakukan perbualan tidak senonoh dengan kanak-kanak bawah umur semasa di live IG.

Advertisement

Sumber: Twitter @Osss7s, TikTok @ratu.safiey.illias

Continue Reading
Advertisement