hubungi kami

Selebriti

Sajat tunjuk aksi silat – “Kalau tak, saya tak lepas ke Thailand.. 250 polis cari”

Usahawan sensasi, Muhammad Sajjad Kamaruzaman atau popular dipanggil Sajat kembali menjadi perhatian warganet selepas sering membuat lawak ‘merapu’ di Instagram Live sejak akhir-akhir ini.

Terbaru, usahawan berusia 37 tahun itu sekali lagi membuatkan netizen terhibur menerusi sedutan Live yang dimuat naik oleh seorang pengguna @andychester_ di laman Twitter.

Menerusi rakaman siaran langsung tersebut, Sajat bergurau dengan menggelarkan dirinya ‘Mat Sajat’, mengambil kira fenomena filem Mat Kilau yang sedang ditayangkan di pawagam ketika ini.

“Berdekah i sampai meja tepi jeling. Sajat memang pelawak ye humble tak masuk buku sejarah,”tulis @andychester_.

Rakaman berdurasi kira-kira seminit itu memaparkan kononnya dia berjaya keluar dari Malaysia atas semangat kegigihan serta ilmu persilatan yang ‘dimiliki’ selama ini.

“Kalau nak tahu, Sajat la mewarisi ilmu persilatan Mat Kilau. Kalau tak, Sajat tak lepas ke Thailand. 250 polis cari.. ha masuk, masuk..
“Mana ada orang sewaktu pandemik Covid-19 (Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan boleh lepas ke Thailand. Ilmu apa yang Sajat pakai? Ni bunga dia, nampak.. tolak sana tolak sini.
“Habis semua polis tak nampak. Dalam filem Mat Kilau tu, siapa? Ni lah dia, Mat Sajat. Tak termasuk dalam sejarah je sebab saya merendah diri,” guraunya sambil mempamerkan aksi silat.

Posting berkenaan diulang kicau lebih 5,000 kali dan menerima hampir 7,000 tanda suka selain pelbagai reaksi netizen yang berdekah dengan aksi spontan Sajat.

Lelaki kan kelakar

Akhirnya mengaku lelaki?

Boleh masuk program lawak

Terdahulu, Sajat memilih untuk menjalani kehidupan baru di Australia sejak tahun lalu atas alasan berasa tidak selamat tinggal di Malaysia serta mendakwa berdepan diskriminasi jantina.

Sebelum itu, dia juga menghadapi beberapa tuduhan berkaitan kesalahan menghina Islam selain diperintahkan membayar ganti rugi hampir RM200,000 kepada bekas stokis syarikatnya.

Sumber: Twitter @andychester_ , Instagram Sajat

Sambung Baca
Advertisement