hubungi kami

Viral

“Sakit telinga aku!” -Sertai ATNM2, netizen minta ‘group’ nyanyian pendam saja bakat

Program All Together Now Malaysia musim ke-2 (ATNM2) baru sahaja memulakan siarannya apabila menggantikan program nyanyian, Gegar Vaganza musim ke-9 yang telah melabuhkan tirai beberapa minggu lalu.

Baru sahaja episod pertama, ATNM2 sudah mendapat perhatian netizen di media sosial apabila ada beberapa peserta yang menyertai program berkenaan dilihat kurang bersedia ketika tampil di hadapan 50 juri terdiri daripada orang-orang industri hiburan.

Peserta berkumpulan di ATMN2

Perkara tersebut merujuk kepada satu kumpulan nyanyian yang memperkenalkan diri mereka sebagai CENT2RY apabila membawakan lagu mereka sendiri bertajuk ‘Equal Monsters‘.

Tak ada sesiapa ke bagitahu pasal suara mereka?

Namun, jangkaan beberapa juri yang merasakan mereka bakal memberikan persembahan yang memukau dengan koreografi menarik nyata meleset apabila nyanyian mereka kurang digemari ramai.

Ada juga netizen di media sosial berseloroh mempersoalkan sama ada keluarga mereka pernah ataupun tidak berkata jujur tentang nyanyian mereka yang agak sukar diketengahkan jika membuat persembahan sewaktu siaran langsung.

Kadang ada bakat yang perlu dipendam sahaja

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang berpendapat sama dengan pengguna Twitter dikenali sebagai @ciraplaici yang meminta mereka memendamkan sahaja bakat terpendam mereka.

Ada juga yang merasakan mungkin penyertaan mereka hanya sebagai salah satu marketing buat program yang bersiaran di Astro Ria setiap Ahad jam 9 Malam itu.

Dekat YouTube kenapa nyanyi sedap?

Diorang tak pernah dengar suara sendiri ke?

Saja sebagai marketing buat program kot

Kalau jenis macam ni, cakap apa pun tak jalan

Sakit telinga aku

Dalam episod minggu pertama itu, CENT2RY telah mendapat 2 markah sahaja daripada juri yang diketui oleh Datuk Syafinaz Selamat.

Menerusi kenyataan beliau ketika siaran tersebut, Datuk Syafinaz menghargai usaha yang ditampilan peserta berkumpulan itu, namun meminta mereka agar menghadiri kelas nyanyian supaya dapat meningkatkan kualiti suara serta tarian mereka.

Sumber: Twitter @ciraplaici

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement