Connect with us

#celeb

Scha Elinnea panggil Hisyam Hamid ‘baby’ di set pengambaran demi ‘chemistry’

Drama Kerana Aku Isteri Bidaan yang sedang rancak ditayangkan bakal melabuhkan tirai tidak lama lagi.

Drama yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat di TV3 itu telah menggandingkan dua pelakon berbakat iaitu Hisyam Hamid dan Scha Elinnea yang terlihat sangat serasi setiap episod.

Minta Scha panggil ‘baby’ di set pengambaran

Menceritakan ‘chemistry’ yang dibina sepanjang pengambaran drama adaptasi novel itu, Hisyam memaklumkan yang dia meminta Scha untuk memanggilnya dengan panggilan ‘b’ atau ‘baby’ sewaktu di set pengambaran.

Menerusi laporan dari Mstar, pelakon kelahiran Singapura itu menyatakan yang perkara tersebut dilakukan untuk memastikan wujud keserasian mereka berdua dan tidak kaku di kaca televisyen apabila berlakon sebagai pasangan suami isteri.

“Saya sendiri yang suruh Scha panggil ‘b’ atau ‘baby’ ketika di set penggambaran. Sebab nak wujudkan keserasian, supaya bila penonton tengok, nampak natural panggilan itu.
“Tapi panggilan itu bukan la sebab i nak menggatal dengan dia. Kami memang rapat di set, dah selalu berkongsi masalah… tapi semua itu bertujuan untuk dapatkan keserasian,” katanya.

Isteri pun tahu

Walau bagaimanapun, apa yang dilakukan itu bukan untuk menggatal kerana isterinya juga tahu tentang hal tersebut.

“Lagipun isteri saya pun tahu perkara itu. Cuma bila di luar set, tak ada la Scha nak panggil saya dengan panggilan tersebut,” kata Hisyam.

Tak akan lakukan babak keterlaluan

Dia yang ditemui ketika Fiesta TV3 di Seri Pentas Bandar Utama juga menjelaskan tentang beberapa babak mesra bersama Scha di dalam drama Kerana Aku isteri Bidaan itu.

Menurutnya, sebagai pelakon dia hanya akan melakukan babak yang dirasakan selesa dan tidak akan membuat adegan yang keterlaluan.

Dia juga sedar batas-batas yang perlu dijaga dan akan melakukan babak yang dilihat sesuai sahaja dalam drama yang dilakonkan.

“Sebagai pelakon, ada babak yang kita rasa okay, kita buat la. Tapi kalau babak yang keterlaluan itu sudah tentu saya tidak akan lakukan.
“Bergantung juga kepada pengarah yang mana babak sesuai atau tidak. Sebab saya tahu, babak mesra itu sensitif, mungkin ada penonton suka dan benci.
“Saya akan lakonkan babak ikut kesesuaian. Macam mana pun, tetap ada juga batasan, tak boleh keterlaluan,” ujarnya.

Terdahulu, babak Hisyam Hamid mendukung Scha Elinnea telah tular di media sosial dan ada diantara netizen kurang senang dengan perkara itu.

Walau bagaimanapun, adegan tersebut merupakan lakonan dalam drama Kerana Aku Isteri Bidaan dan dilakukan atas tuntutan kerja sahaja.

@aaboutdramaa

🔞❤️‍🔥 #fyp #fypシ゚viral #fyppage #masukberandafyp #dramatiktok #keranaakuisteribidaan #hisyamhamid #schaelinnea

♬ original sound – Ian Asher

Sumber: Mstar (Nur Asyikin Mayudin), TikTok @aaboutdramaa

Continue Reading
Advertisement