hubungi kami

Selebriti

Selepas isteri bersalin, Fazren Rafi hadiahkan Honda CR-V

Sehari selepas menimang cahaya mata keempat, pelakon Fazren Rafi menghadiahkan isterinya Syarifah Marlina Ashikin sebuah kereta dipercayai jenis Honda CR-V.

Menurut pelakon berusia 37 tahun itu, hadiah tersebut bagi menggantikan kereta Honda City yang digunakan mereka ketika susah dan senang sejak 10 tahun lalu.

“2013-2023 banyak yang kita lalui bersama dengan kereta City.. itulah kereta kerja, angkat ayam, ikan, sayur bagai itulah jugak kereta jalan,” tulisnya menerusi satu posting di laman Instagram semalam.

Bercerita lanjut, Fazren berkata kereta Honda City berwarna hitam itu pernah ‘bertukar tangan’ kepada tiga orang pemilik disebabkan dia tidak mampu untuk menjaga dan menyelenggara kenderaan berkenaan.

Bagaimanapun, pelakon drama Senafas Rindu itu memaklumkan dia tidak akan menjual kereta lama itu kerana ia menjadi ‘saksi’ kesusahan hidupnya dalam mencari rezeki.

 “Pernah jugak bagi orang lain pakai bayar bulan, sebab tak mampu nak maintain kereta.. dekat 3 orang jugak bertukar tangan..
“Sampai sekarang masih ada dan tak akan jual sebab kereta tu la yang saksikan turun naik Faz dan tak pernah buat masalah..
“Sekarang Faz ada rezeki lebih, happy dapat bagi wife kereta baru untuk dia.. timing cantik pulak tu lepas baby bersalin kereta keluar.. enjoy your new ride sayangku,” katanya.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata pengikut tumpang gembira atas tindakan Fazren yang berusaha menghargai isterinya sekali gus mendoakan rumah tangga mereka kekal bahagia hingga ke syurga.

Namun, terdapat juga beberapa individu menasihati pelakon tersebut agar kurang menunjukkan sisi romantis kerana bimbang sekiranya ada ‘penyondol’ menunggu masa bagi meruntuhkan rumah tangga pasangan suami isteri.

Alhamdulillah.. untung suami hargai

Tahniah! Tapi jaga-jaga, ‘penyondol’ ramai

Kalau macam ni, semangat bersalin setiap tahun

Untuk rekod, Fazren dan isteri berkahwin pada 2011 dan memiliki tiga lagi cahaya mata iaitu Mohd Rizqin Quwais, Rizqeen Humaira dan Mohd Rizqin Haqq selain seorang anak angkat yang kini berusia 10 tahun.

Sumber: Instagram Fazren Rafi

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement