Connect with us

#brandedcontent

Semakin jimat jika jarak tempuh rendah! SOMPO MotorSafe tawarkan insurans terbaik buat kereta kedua

Published

on


Kereta sememangnya satu keperluan pada masa kini. Lebih-lebih jika sudah mempunyai keluarga dan perlu kerap bergerak kesana-sini bagi menyelesaikan urusan.

Bukan itu sahaja, ramai juga yang telah mempunyai kereta kedua untuk digunakan pada hujung minggu terutamanya golongan sudah berkeluarga. Kebiasaannya kadar pemanduan mereka berada dalam jarak tempuh yang rendah sahaja kerana tidak sering digunakan.

Tapi, biasalah, bila sudah mempunyai kereta, sudah tentu anda mengambil insurans bagi memastikan kenderaan terjamin.

Syarikat pengedar kenderaan pasti akan menawarkan insurans buat pembeli. Jaranglah kereta tiada insurans ni!

Sesuai untuk kereta kedua atau pemandu jarak tempuh rendah

Ok, tak payah pening-pening lagi, BERJAYA SOMPO INSURANCE kini memperkenalkan SOMPO MotorSafe iaitu produk insurans inovatif yang disediakan untuk pemandu yang mempunyai jarak tempuh rendah.

Maksudnya, ia sangat sesuai untuk kereta kedua ataupun kereta yang mempunyai jarak tempuh yang rendah. Bukan apa, biasanya kereta kedua ni tak dibawa bergerak jauh-jauh, ataupun jarang digunakan seperti kereta harian.

Jadi, bolehlah memilih SOMPO MotorSafe untuk menjamin kereta anda.

Banyak tau manfaat yang boleh diperoleh jika menggunakan SOMPO MotorSafe

Jika anda melakukan perjalanan dalam jarak tempuh yang diperuntukkan dan jarak tempuh tambahan, pihak SOMPO MotorSafe akan melindungi anda meliputi kehilangan atau kerosakan kepada kereta akibat kemalangan, kebakaran dan kecurian, serta pihak ketiga yang mengalami kecederaan, kematian, atau kerosakan harta benda.

Namun, jika anda sudah melebihi jarak tempuh yang diperuntukkan dan jarak tempuh tambahan, anda tidak perlu khuatir kerana SOMPO MotorSafe masih boleh cover meliputi pihak ketiga kecederaan, kematian, atau kerosakan harta benda.

Berbaloi kan?

Tawaran menarik, rugi tak ambil

Untuk makluman, SOMPO MotorSafe menawarkan pelbagai benefit untuk mereka yang menggunakan polisi insurans ini.

Potongan harga bagi premium

Antara perkara best yang boleh diperoleh ialah potongan harga bagi premium. Tapi kena ingat, ia  bergantung pada Pelan Jarak Tempuh Komprehensif yang anda pilih.

Setiap harga premium berbeza mengikut jarak tempuh berbeza.  Jadi, anda akan menikmati kadar penjimatan yang lebih tinggi untuk pelan jarak tempuh yang lebih rendah diantara 5 hingga 50%.

Perlindungan komprehensif

Selain itu, SOMPO MotorSafe  menawarkan perlindungan komprehensif untuk premium yang dibayar tepat pada masanya, dan kekal dalam jarak tempuh yang diperuntukkan dan jarak tempuh tambahan.

Perlindungan buat pihak ketiga

Disamping itu, pihak SOMPO MotorSafe turut memberikan perlindungan buat pihak ketiga yang tidak terjejas oleh jarak tempuh.

SOMPO Tag akan dipasang di kereta anda

Dan paling menarik adalah, BERJAYA SOMPO INSURANCE akan membekalkan peranti SOMPO Tag berkuasa bateri dan Bluetooth yang akan dipasang di dalam kereta untuk memberikan bantuan keselamatan sekiranya berlaku kerosakan atau kecemasan. Tak hanya itu, ia juga berfungsi sebagai peringatan untuk melakukan tambah nilai juga.

Ehhh apa tu SOMPO Tag?

Untuk makluman, SOMPO Tag  merupakan peranti berkuasa bateri dengan keupayaan Bluetooth yang dihubungkan kepada aplikasi SOMPO MotorSafe.

Pastinya ia mudah  dipasang di dalam kenderaan  dan memberikan bantuan keselamatan sekiranya berlaku kerosakan kereta atau kecemasan dengan menekan butang selama 2 saat.

Bukan itu sahaja, Ia juga mempunyai ciri yang akan mengingatkan anda untuk menambah nilai pelan jarak tempuh anda.

Cara pasang SOMPO TAG

Langkah nak pasang SOMPO Tag ni pun tak susah, cuma perlu tanggalkan pelekat di bahagian belakang SOMPO Tag, kemudian letakkan SOMPO Tag dalam kereta anda seperti di papan pemuka dalaman kereta atau di kotak gear (pastikan senang dicapai), dan hidupkan SOMPO Tag dengan cara tekan dan pegang butang sehingga mendengar 3 bunyi ‘bip’. Dah siap!

Senang kan!

So, memang sesuai sangatlah untuk kaum perempuan jugak kan. Tak perlu lagi nak gelabah kalau kereta rosak atau alami kecemasan. Cuma perlu tekan sahaja. Bukan apa, biasanya bila kereta rosak atau ada masalah mesti golongan mereka ni lah yang akan panik terlebih bukan?

Langkah SOMPO TAG ke aplikasi SOMPO MotorSafe

Ok, bila nak hubungkan SOMPO Tag dengan aplikasi SOMPO MotorSafe  pula, anda tak perlu susah-susah pun. Semua ada di hujung jari.

Untuk step pertama, cuma perlu download aplikasi SOMPO MotorSafe dari Apple App Store atau Google Play Store ke telefon pintar.

Selepas itu, log masuk ke aplikasi, hidupkan Bluetooth telefon dan pastikan semua kebenaran diterima.

Akhir sekali, anda perlu klik pada “Found SOMPO Tag” dan status aplikasi akan berubah menjadi “Connected”. Ketika itu anda akan menerima pemberitahuan dan mendengar bunyi ‘bip’.

Settle!

Manfaat lain yang pasti berbaloi!

Selain semua yang best-best dari SOMPO MotorSafe ni, anda juga akan memperolehi manfaat lain di bawah polisi tersebut merangkumi  SOMPO 24-hour Road Assist, jaminan pembaikan SOMPO selama 12 bulan, pelindungan untuk semua pemandu dan; tambahan untuk Pelindungan daripada Konvulsi Semulajadi Alam (“Special Perils Add-On”) dengan bayaran premium tambahan.

Untung bukan?

Masih tak clear & nak tahu lebih?

Untuk maklumat lanjut dan lebih detail, anda boleh terus layari  Laman Website BERJAYA SOMPO INSURANCE  atau hubungi Pusat Khidmat Pelanggan di talian bebas tol 1-800-889-933  dari jam 8.30 pagi hingga 5.00 petang (Isnin – Jumaat) atau chat dengan kami di Berjaya Sompo Insurance Facebook Messenger.

SOMPO MotorSafe ini boleh di dapati dari kesemua agen lantikan BERJAYA SOMPO INSURANCE dan cawangan-cawangan di seluruh negara.

Continue Reading
Advertisement