hubungi kami

#tiktok

“Semua sibuk kena Covid, aku..” – Dah 30-an, lelaki pasrah alami Chicken Pox

Tidak semua individu mengalami Chicken Pox atau cacar air sewaktu zaman kanak-kanak. Bahkan ia boleh terjadi kepada pelbagai peringkat usia, lebih sukar apabila ‘timbul’ ketika umur semakin meningkat dewasa.

Situasi seperti itu dihadapi oleh seorang lelaki, Addy Adzmi apabila terpaksa ‘berkurung’ di dalam rumah buat sementara waktu sehingga dirinya pulih seperti sedia kala.

Menerusi satu muat naik video di aplikasi TikTok, bekas pramugara di sebuah syarikat penerbangan tambang murah itu seolah-olah tidak menyangka akan terkena virus tersebut pada usia 32 tahun.

“Penat la macam ni…”

@addyadzmi

Entahlah. Penart la mcm ni. Day to remember 22022022 #unexpected

♬ Cornfield Chase – Piano – Dorian Marko

Pada perkongsian tersebut, dia dipercayai agak bingung membandingkan keadaan masyarakat yang sudah ramai dijangkiti Covid-19, tetapi nasibnya lain pula apabila mengalami Chicken Pox.

“Orang semua sibuk terkena Covid-19, aku kena Chicken Pox. Aku duduk planet lain ke eh?,” tulisnya baru-baru ini dalam video berkenaan.

Berdasarkan rakaman berdurasi 22 saat berkenaan, dapat dilihat fizikal finalis Hot FM Radio Star itu dipenuhi tompokan krim bagi merawat bintik merah yang timbul pada kulitnya.

Video itu menerima sebanyak 181,500 tontonan selain lebih 1,000 komen netizen yang rata-rata meluahkan rasa terhibur namun masih simpati dengan nasib menimpa Addy.

Zaman dah habis bang!

Ini kelakar! Dulu kena zaman budak je

Salah ‘timing’ ni.. sekali bapa budak yang kena

Nak kesian ke gelak?

Jauh tertinggal ni

Tak baik warganet ketawakan dia! Kesian ya, moga cepat sembuh. Ternyata virus tu boleh berlaku kepada pelbagai usia sekiranya belum pernah terjadi ketika kanak-kanak.

Sumber: TikTok @addyadzmi

Sambung Baca
Advertisement