hubungi kami

Selebriti

Shuib Sepahtu sudah bersedia anak gadis & bujang meningkat remaja

Kehidupan pelawak dan juga penyampai radio Suria FM, Shuib Sepahtu sememangnya kerap menjadi perhatian ramai lebih-lebih lagi sejak digelar ‘duda terhangat’.

Dia yang masih ‘solo’ dilihat kerap meluangkan masa bersama anak-anak yang semakin meningkat remaja sejak kehilangan isteri tercinta, Siti Sarah Raissuddin pada Ogos 2021.

Anak2 dah semakin dewasa

Memetik laporan dari Gempak!, Shuib memaklumkan yang dia sudah bersedia andai anak-anaknya meningkat dewasa terutamanya anak perempuannya, Dzahirah Talita Zahr, 10 yang akan datang bulan bila tiba masanya.

Tambahnya lagi, allahyarham isteri sememangnya telah menitik beratkan perkara itu sejak anaknya masih kecil lagi dengan mendedahkan perihal hal tersebut termasuklah batas pergaulan.

“Untung sebenarnya… sebab sebelum ini Sarah selalu kongsi dengannya. Dia pernah cakap dekat Talita ‘bila awak period nanti, beritahu ibu’ tak pun benda yang boleh dan tak boleh.
“Tentang pergaulan perempuan dan lelaki… apa yang boleh dah tak boleh. Sarah dah kongsi benda ini dari dia kecil. Bila dah besar ini dia faham benda yang dia dengar masa kecil.
“Saya seronok tengok anak perempuan membesar dengan baik, cara bercakap pun nampak dewasa. Kadang-kadang saya ada cakap dekat dia, ‘Ta kalau you period, cakap tau’,” katanya.

Kerap tanya dah ‘mimpi’ ke belum

Dalam pada itu, Shuib atau nama sebenarnya, Shahmira Mohamad, turut berkongsi perihal anak sulungnya, Uwais Alqarni yang semakin aktif dalam sukan golf.

“Sama juga dengan Wais… saya selalu tanya dia ‘you dah mimpi ke belum?’. Sebab dalam golf ada benda, bila dia masa kecil dan dewasa berbeza,
“Jadi, saya nak tunggu dia dewasa… sebab waktu itu, cara pemikirannya lain. Sekarang ini pun otak dia macam dah dewasa. Tapi saya nak betul-betul pastikan dia dewasa,” ujarnya.

Untuk rekod, Shuib Sepahtu telah bernikah dengan allahyarham Siti Sarah pada 26 Februari 2011 dan telah dikurniakan 4 orang anak iaitu Uwais Alqarni, 12, Dzahira Talita Zahra, 10, Ariq Matin, 8 dan Ayash Affan yang berusia setahun.

Walau bagaimanapun, Allahyarham Siti Sarah yang juga seorang penyanyi popular telah menghembuskan nafasnya yang terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) akibat pandemik pada 9 Ogos 2021.

Sumber: Astro Gempak! (Asyikin Mayudin)

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement