hubungi kami

Selebriti

Sibuk kerja termasuk Famili Duo, Ayda Jebat hilang berat badan 5kg

Penyanyi dan pelakon, Ayda Jebat mengalami penurunan berat badan disebabkan jadual kerja yang padat apatah lagi komitmen terhadap program realiti nyanyian, Famili Duo.

Menurut laporan Kosmo! Online, Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat berkata, dia kehilangan berat badan sebanyak lima kilogram (kg) dalam tempoh tiga minggu.

“Sejak tiga minggu lalu berat badan saya turun dari 46kg sekarang 41kg. 5kg hilang. Saya nak makan, lapar. Tapi bila sampai makanan, makan sikit terus kenyang. Saya tak tahu kenapa,” katanya.

Malah, penyanyi berusia 31 tahun itu turut berkongsi bahawa dirinya tidak cukup tidur kerana sibuk menghasilkan dan menyusun idea bagi minggu seterusnya sebaik selesai persembahan pada setiap malam Ahad.

“Kalau konsert Ahad habis, Isnin dah cepat-cepat siapkan struktur dan susunan lagu pada Selasa. Pada masa sama, nak dapatkan semua prop, orang terlibat.
“Selain Famili Duo, berlambak sesi fotografi dan penggambaran video sana sini,” ujarnya.

Penyanyi lagu Pencuri Hati itu berkata walaupun letih, hasrat untuk bercuti juga terpaksa ‘dikorbankan’ oleh kerana pelbagai kerja perlu dilaksanakan sebagai anak seni.

“Lepas habis ni (Famili Duo), kena pergi melancong lah ya. Kan? Tapi tak boleh. Kerja lagi tanpa henti. Letih semalam sampai menangis,” kongsinya lagi.

Ayda yang bergandingan bersama adiknya, Fyna Jebat di pentas Famili Duo telah melayakkan diri ke minggu akhir yang akan berlangsung pada Ahad ini.

Sumber: Kosmo! Online (Nor Eryani Yusup), Instagram Ayda Jebat

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement