Connect with us

#celeb

Sokong pendapat Lana Nodin, Rita Rudaini turut gesa DG Hisham letak jawatan

Pelakon Lana Nodin menggesa agar Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Datuk Seri Dr. Noor Hisham meletakkan jawatan, semalam.

Turut bersetuju dengan kenyataan itu, pelakon Rita Rudaini melaungkan sokongan terhadap pemilik nama Mazlina Hasan Nordin tersebut menerusi hantaran di Instagram Story miliknya.

Menurut Rita, Lana bukan sahaja satu-satunya individu yang memiliki pendapat sedemikian tetapi ramai lagi rakyat Malaysia yang bersetuju dengan perkara terbabit.

“Ramai lagi lah yang minta DG step down, bukan Lana seorang je”

“Saya tak rasa kenyataan Lana itu salah. Ramai lagi lah yang minta DG step down. Bukan Lana seorang je kat Malaysia ni. Tapi tu lah manusia ni takde modal kutuk sampai family dan anak2 dia. So yang keji adalah yang mengeji dan menghina. Tapi sistur pun sokong DG step down,” jelas Rita.

Sementara itu, selebriti berusia 45 tahun berkenaan menegaskan bahawa setiap orang mempunyai hak untuk bersuara termasuklah Lana Nodin.

Advertisement

“Apa bezanya Lana dengan orang yang minta Jemin Ali (Azmin Ali), Muhyiddin letak jawatan? Masing-masing ada hak bersuara kan. Takkan korang je boleh suruh menter-menteri lain letak jawatan tapi Lana tak boleh pilih menteri mana yang dia rasakena berundur?” katanya lagi.

Dalam pada itu, Rita juga sempat mempersoalkan tindakan pengarah terkenal Michael Ang yang memuat naik hantaran seakan menyindir rakan selebritinya.

“Semua isu hang nak masuk, semua isu hang nak cakap. Hang dah cukup sempurna ke? Hang ni suka menghasut umat Islam, rakan industri dan sesama artis bertelagah. Hang ni ada masalah mental atau kemurungan kah?” soalnya.

Terdahulu, Lana Nodin menggesa Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah meletakkan jawatan sebagai Ketua Pengarah Kesihatan menerusi perkongsian di InstaStory miliknya.

Dalam masa yang sama, Lana turut mendakwa Dr Noor Hisham hanya ‘berlakon’ semata-mata dengan berbekalkan wajah kasihan dan keletihan.

Sumber: Instagram Rita Rudaini

Advertisement

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Continue Reading
Advertisement