hubungi kami

Viral

Staf Burger King minta maaf, akui silap ‘curi2’ rakam wanita Muslim tak puasa

Sejak semalam, tular di media sosial apabila rakaman video pelanggan wanita Muslim sebuah restoran makanan segera didapati makan sewaktu bulan Ramadan.

Rakam pelanggan wanita masuk restoran

Penularan video tersebut menjadi perdebatan selepas seorang staf di restoran tersebut memuat naik rakaman litar tertutup (CCTV) ke media sosialnya dengan kapsyen menyelar tindakan pelanggan-pelangan wanita itu.

“Nak terkenal je ni”

Walau bagaimanapun, ramai yang mengecam tindakan staf tersebut kerana sesuka hati merakam privasi orang lain tanpa mengetahui hal sebenar mengapa pelanggan-pelanggan wanita itu makan ketika bulan puasa.

“Orang puasa pun tak pergi kedai makan kalau puasa”

“Patut pelanggan tu saman je staf tu”

Dah minta maaf

Disebabkan teruk dikecam ramai, akhirnya staf restoran makanan segera itu telah membuat permohonan maaf di akaun TikToknya dengan menyedari keterlanjuran yang dilakukan.

Dia mengaku bersalah kerana sesuka hati merakam kehadiran pelanggan-pelanggan di restoran tempatnya tanpa keizinan mereka sehingga mencetuskan salah sangka banyak pihak.

Tak hanya itu, dia juga sempat mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi menegurnya secara berhemah dan turut menghargai netizen yang melemparkan makian sesuka hati tanpa memberi peluang untuknya menjelaskan hal sebenar.

Setakat ini, akaun TikTok tersebut telah diletakkan dalam mood private mungkin disebabkan menerima pelbagai kecaman setelah memuat naik video rakaman CCTV itu semalam.

Sumber: TikTok, Twitter @amyranadyaa

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement