hubungi kami

Selebriti

Susah juga kalau semua kita upload dikata menunjuk – Aeril Zafrel

Pelakon dan usahawan, Aeril Zafrel membidas komen seorang netizen yang mempersoalkan tindakannya berkongsi video ketika menonton perlawanan bola sepak di Old Trafford baru-baru ini.

Menerusi satu tangkap layar di laman Instagram, pelakon berusia 34 tahun itu seolah-olah kecewa apabila dituduh sengaja menunjuk-nunjuk selepas berpeluang menjejaki lokasi ternama berkenaan.

Menurut Aeril, itu adalah kali pertama dia mengunjungi ke stadium. Jadi adakah salah untuk merakam video kenangan yang penuh bermakna itu?

“Nama pun kali pertama masuk stadium kak. Nak rakam macam mana. Susah jugak, kalau semua yang kita kongsi…
“…orang ingat asyik nak menunjuk je. Aku syak akak ni Liverpool,” tulisnya yang merupakan peminat Manchester United (MU).

Perlawanan kempen Liga Perdana Inggeris (EPL) itu menyaksikan MU menewaskan musuh tradisi mereka Liverpool dengan 2-1.

Terdahulu, netizen terbabit dilihat menuduh pelakon drama Tercipta Satu Ikatan itu seperti ‘berlagak’ kerana berkemampuan bagi menonton perlawanan hebat berkenaan.

“Kalau masuk stadium di Malaysia, takde pun tunjuk video. Masuk stadium luar negara, rajin pula buat video.
“Nampak sangat nak tunjuk, benda mampu. Sini pun best juga,” tulis individu tersebut.

Video perkongsian Aeril atau nama sebenarnya Suhairil Sunari memperlihatkan perjalanannya ke Old Trafford sebelum bersorak gembira apabila MU menjaringkan gol kemenangan.

Sumber: Instagram Aeril Zafrel

Sambung Baca
Advertisement