hubungi kami

Selebriti

Tak ada ‘maid’, Hairul Azreen & Hanis Zalikha bahagi kerja rumah sama rata

Pelakon terkenal Hairul Azreen mendedahkan dirinya dan isteri, pengacara Hanis Zalikha tidak mempunyai pembantu rumah atau ‘maid’ di rumah mereka.

Sama2 buat kerja rumah

Menerusi perkongsian di Insta Story miliknya, pemilik nama Hairul Azreen Idris itu berkata mereka berdua bekerjasama dan membahagikan tugasan kerja rumah.

“Habis training mesti korang ingat saya rehat kan? Tidak saya kena kemas rumah. Sebab kami tak ada pembantu/maid, sekali je seumur hidup saya ada pembantu itu pun dah balik for good,” tulisnya.

Hairul cuci pinggan & kemas rumah, Hanis pula cuci baju & lipat kain

Dalam beberapa ‘posting’ lain pula, bintang filem Paskal itu menunjukkan gambar sinki yang dipenuhi dengan pinggan mangkuk yang masih belum dicuci.

“Kalau ada pembantu rumah, takkan jadi macam ni. Walaupun beras saya beli hahah tapi cuci pinggan vakum karpet & sapu satu rumah tu kerja saya.
“Kami bahagi tugas masing2, Keknis dia cuci baju lipat kain semualah, saya mandikan Yusuf, Keknis mandikan Alisa,” tulisnya.

Menurut pelakon berusia 33 tahun berkenaan, disebabkan mereka tidak menggaji pembantu rumah segala kerja menguruskan rumah dan anak haruslah dibahagikan sama rata antara satu sama lain.

Wah, bagus sungguh strategi Hairul dan Hanis! Masing-masing bekerjasama, barulah rumah tangga harmoni sentiasa.

Untuk rekod, Hairul berkahwin dengan pelakon, pengacara dan penulis blog Hanis Zalikha pada 8 Jun 2015 lalu.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki bernama Yusuf Iskandar dan seorang anak perempuan diberi nama Alisa.

Sumber: Instagram Hairul Azreen

 

 

 

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Sambung Baca
Advertisement