Connect with us

#viral

Tak cukup tunggang atas ‘highway’, bawa basikal pula masuk dalam kafe

Published

on

Sejak kebelakangan ini, geng basikal sentiasa menjadi tular di media sosial gara-gara bertindak ‘sesuka hati’ dalam jumlah kumpulan yang ramai.

Situasi begitu juga boleh dikaitan dengan video di laman Twitter ini yang memaparkan dua pengayuh membawa basikal mereka masuk ke dalam sebuah kafe.

Bakal pelumba basikal negara

Video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) berdurasi 20 saat itu memaparkan dua individu berkenaan membawa masuk basikal masing-masing sebelum dipandang serong oleh pengunjung dalam kafe tersebut.

Tidak dapat dipastikan apa tujuan mereka, namun sudah semestinya basikal itu dibeli dengan harga mahal yang tidak boleh dibiarkan di luar kafe ataupun hilang dari pandangan mereka.

Berikutan itu, posting dikongsi pengguna @amar_zulkifly itu mengundang rasa kurang senang dalam kalangan warganet dengan menyifatkan geng basikal ini tiada ‘common sense’.

Kena tampal notis ‘no bicycle’

Aku tak faham dorang ni…

Makan kedai tepi jalan jelah

Atlet terkemuka tak macam ni

Gatal nak rehat sama2

Aku bawa ‘stoller’ anak pun serba salah

Sumber: Twitter @amar_zulkifly

Continue Reading
Advertisement