Connect with us

#celeb

Tak pernah pukul anak2, Neelofa hadiahkan ibu sejadah berharga RM2,500

Keakraban selebriti terkenal, Neelofa dan ibunda tersayang, Datin Noor Kartini sememangnya sangat disenangi ramai.

Mereka juga kerap kali berkongsi momen kebersamaan di media sosial sehingga menuai pujian daripada peminat keluarga selebriti tersebut.

Tak penah pun angkat tangan dekat anak2

Dalam satu Instagram Live yang dibuat oleh bekas pengacara Meletop ini, dia telah menjawab soalan daripada peminat sama ada ibunya pernah ataupun tidak memukul anak-anak.

Dalam live tersebut, Noor Kartini menjawab dengan lembut yang dia tidak pernah memperlakukan hal berkenaan.

“Tak pernah la. Sayang anak macam mana nak pukul.” jelasnya.

Sangat prihatin dengan pelajaran walaupun sibuk

Jelas Neelofa lagi, dia tidak pernah sekali pun melihat ibunya mengangkat tangan kepada anak-anak apatah lagi memukulnya.

Dalam pada itu, dia turut memuji ibu tersayang dengan mengatakan yang wanita itu tidak pernah mengabaikan pelajaran anak-anak walaupun dirinya sendiri sibuk dengan perniagaan.

“Sepanjang ini, Neelofa tak pernah nampak mama pukul mana-mana anak. Dan saya pun tak pernah dipukul oleh mama walau macam mana situasi pun.
Mama sangat menitikberatkan pelajaran. Bagi tuisyen, bagi perhatian, suruh buat homework, tanya perkembangan sekolah.
Saya ingat lagi masa darjah tiga dan hari itu ada ujian. Sepanjang perjalanan dari rumah ke sekolah dalam kereta tu, mama suruh ikut (baca) zikir penerang hati. Baca banyak kali.” katanya.

Beli sejadah ketika tunai umrah

Menjengah ke Insta Story Noor Kartini pula, dia telah berkongsi kisah gembiranya apabila menerima hadiah sejadah daripada Neelofa yang dipanggil ‘Love’.

Neelofa menjelaskan yang sejadah tersebut dibeli sewaktu menunaikan umrah pada 2012.

“Masa itu umur saya 23 tahun, pada tahun 2012. Saya pergi umrah untuk kali pertama. Masa itu berlakon drama tak banyak lagi.. Sejadah itu harga RM2500 dan sangat berat.
Gigih nak bawa balik untuk mama saya hand carry (naik kapal terbang). Lagi berharga sebab masa itu saya tak ada duit, RM2500 rasa mahal sangat.
Tapi saya fikir kalau bagi kat mama, nanti pahala mama sembahyang, dapat kat saya (sambil ketawa). Sampai ke hari ini, mama masih guna..masih ada dalam bilik tidur.” ucapnya lagi.

Live Instagram tersebut berlangsung hampir sejam dan mendapat perhatian para peminat. Dia yang bersiaran di Instagram Neelofar turut berkongsi cerita-cerita bersama ibunya secara santai.

Sumber: Instagram Neelofar, Noor Kartini

Continue Reading
Advertisement