Connect with us

#celeb

Tak terasa dilabel ‘pelacur’ nikah dengan doktor, Alicia Amin & suami hanya tertawa

Model dan juga pelakon seksi, Alicia Amin baru sahaja melangsungkan pernikahan dengan seorang doktor dikenali sebagai Farzan semalam.

Foto-foto pernikahannya yang bertebaran di media sosial mengundang pelbagai pujian oleh netizen yang memperkatakan penampilan selebriti tersebut yang cantik berhijab.

Dengki masih single la tu

Namun begitu, disebalik pujian-pujian yang diterima, ada juga netizen yang sengaja ‘mencuit’ model terbabit dengan melemparkan tuduhan yang tidak baik kepadanya.

Walau bagaimanapun, model berusia 26 tahun itu tidak melenting dan hanya menjawab balik kenyataan tersebut dengan gurauan di Twitter.

Kalau dah jodoh, siapa pun tak boleh halang

Menerusi Astro Gempak, Alicia memaklumkan berkongsi tangkapan skrin daripada netizen terbabit kerana berasa kelakar melihat orang lain yang ‘panas’ dengan perkahwinannya.

“Saya sebenarnya berkongsi komen itu sebab kelakar tengok orang bitter.”
“Kalau betul pun seorang ‘pelacur’ atau pekerja seks itu nak berkahwin dengan seorang doktor, itu adalah jodohnya. Tapi apa yang lebih serius disini, jangan gunakan istilah misoginistik atau bersikap prajudis untuk cuba menjatuhkan orang lain. Kalau tak suka tengok, keep walking.” Ujarnya.

Masing2 gelak je

Menurut pemilik nama asal Raja Alicia Raja Amin, suaminya juga turut membaca komen tersebut dan menganggap itu perkara jenaka buat mereka.

“Kitorang gelak je. Dia lebih kurang macam saya, jenis tak kisah.”
“Seperti yang awak tahu, saya dah terbiasa dengan orang yang membenci saya. Saya faham semua manusia ada perbezaan pendapat masing-masing.” Jelasnya.

Alicia Amin dan pasangan telah selamat bernikah pada hari Ahad di Masjid Saidina Umar Al-Khattab, Bukit Damansara, Kuala Lumpur dengan diwalikan bapanya sendiri. Majlis tersebut hanya dihadiri enam orang sahaja iaitu ahli keluarga terdekat mereka.

Sumber: Alicia Amin, Astro Gempak (Azwa Rahim)

 

Trending