Connect with us

#viral

Telefon tengah buka peta lokasi, ‘rider’ Foodpanda terlena hampir jatuh kerusi

Demi memperoleh lebih pendapatan bagi meneruskan kehidupan, segelintir individu terpaksa melakukan dua pekerjaan yang perlukan lebih masa dan tenaga luar biasa dari waktu pagi sampai lewat malam.

Namun kadang kala, kepenatan yang tidak terhingga membuatkan mereka ‘mencuri’ sedikit masa untuk melelapkan mata seketika sebelum terus mencari rezeki halal.

Itu dapat digambarkan dengan seorang penghantar makanan Foodpanda apabila dikatakan hampir terjatuh ke lantai ketika duduk bersandar dan terlena di atas kerusi.

Perkara tersebut dikongsi seorang pengguna Twitter yang dikenali sebagai Hidayat dengan memuat naik dua keping gambar di sebuah restoran malam tadi.

“Aku lepak dengan adik ipar aku di kedai makan then wife dia (biras) tegur ada mamat dah nak jatuh sebab terlentuk lena bersandar kerusi.

“Aku bangun tolong betulkan kepala dia untuk dia sambung lena berteleku di meja,” tulisnya.

Menurut Hidayat, dia ternampak telefon bimbit milik ‘rider’ itu masih dalam mod carian peta lokasi selain lengkap berpakaian seragam ketika cuba membetulkan posisi kepala penghantar makanan tersebut.

“Masa betulkan tu, aku perasan telefon bimbit dia masih on maps dan uniform dia Foodpanda,” katanya.

Posting itu tular di Twitter dengan meraih 3,400 tanda suka dan diulang kicau sebanyak 4,300 kali serta pelbagai reaksi netizen mengenai kejadian berkenaan.

Rata-rata meluahkan rasa kasihan dan simpati terhadap golongan bekerja keras mencari sesuap nasi, tetapi masih ada ‘bunyi-bunyi’ yang melabel rakyat negara ini pemalas.

Demi rezeki halal & berkat

Kesiannya! Penat sangat tu

Respek orang yang kerja keras ni

Pemalas abah dia

Masih ada orang label…

Jadi rakyat marhaen baru tau macam mana

Sumber : Twitter

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending