Connect with us

#viral

Tepati ‘taste’ Malaysia, resipi khas Chef Wan X US Pizza buat ramai tak keruan!

Tak dinafikan, rata-rata rakyat Malaysia lebih memilih makanan western tatkala mood craving datang menjelma! Bak kata orang sekali sekala tukar selera apa salahnya.

Lebih menarik, kebanyakkan akan memilih pizza sebagai pilihan utama sebab ia lebih ringkas, cepat dan mengenyangkan untuk melepaskan craving yang sekian lama terpendam. Orang lain pun boleh enjoy nikmati pizza bersama!

Agak susah sebenarnya untuk mencari flavour pizza yang kena dengan citarasa rakyat Malaysia yang pelbagai lapisan masyarakat ni. Yelah, kebanyakan flavour yang tawarkan memang citarasa western

Kadang-kadang muak jugak nak makan sebab terlampau western untuk taste orang Malaysia ni kan? Sebenarnya ada satu solusi yang confirm dapat puaskan keinginan korang.

US Pizza tak pernah mengecewakan taste lokal!

Dari dulu lagi, ramai yang tahu bahawa US Pizza bukan tipikal pizza yang macam kita selalu tengok. Dah macam-macam kolaborasi flavour tempatan yang US Pizza keluarkan sebelum ini dan dapat approval dari rakyat Malaysia.

Memang sedap dan kena dengan selera tempatan! Ini antara top 5 US Pizza yang jadi kegilaan ramai.

TOM YAM CHICKEN DELITE PIZZA

GOLDEN OCEAN SALTED EGG PIZZA

CHEESE BOAT PIZZA

ITALIANO CHICKEN PIZZA

TUNA DELITE

Satu lagi kejutan khas untuk taste bud rakyat Malaysia

Kalini, US Pizza buat comeback dengan memperkenalkan dua flavour pizza yang eksklusif dan dijamin korang tak dapat dekat mana-mana kedai yang lain sebab resipi kali ini special dari Chef no.1 di Malaysia.

Psssttt! Kalau nak tahu perisa baharu ini dicipta dan diilhamkan khas daripada Chef Wan hanya untuk US Pizza SAHAJA tau. Chef Wan juga telah dilantik sebagai duta US Pizza. Fuhhhh, bukan biasa-biasa ni!

Bukan senang tau nak dapat merasa air tangan chef terkemuka tanah air ni, jadi US Pizza bawakan khas untuk korang kolaborasi antara US Pizza X Chef Wan a.k.a CHEF WAN SPECIALS yang dijamin kena dengan selera Malaysian!

Dua perisa pizza yang boleh dinikmati!

Bagi pizza dalam Series Chef Wan Specials kali ini tersedia dua pilihan perisa yang boleh korang enjoy dan dijamin memberikan kelainan dari pizza yang korang pernah rasa.

Wan-derful Prawn Pizza

Teringin nak makan seafood? Wan-derful Prawn Pizza merupakan pilihan yang perfect kerana Chef Wan sediakan khusus sebuah pizza yang lengkap dengan udang disamping taburan bunga kantan dan serai yang membangkitkan aroma!

Sapuan pes cili Thai istimewa dijamin memberikan rasa pedas yang mampu memberikan kepuasan citarasa Malaysia.

Ehhh nak tahu tak, perkataan Wan-derful diilhamkan dari singkatan nama Chef Wan. Ringkas tapi penuh makna, kreatif betul!

Spicy Vietnamese Chicken Pizza

Hasil idea khas Chef Wan yang berinspirasikan dari negara Vietnam, Spicy Vietnamese Chicken Pizza dilengkapi dengan ayam berempah yang juicy, taburan pudina segar, hirisan cili dan rejisan sos Vietnam istimewa Chef Wan.

Masa makan nanti dah terbayang-bayang macam berada di Ho Chi Minh!

Paling penting, segala bahan-bahan yang digunakan adalah segar dan premium bagi menyajikan pizza yang terbaik buat pelanggan US Pizza!

Harga mesra poket, rasa 5 bintang!

Walaupun resipi dan flavour baharu ini dihasilkan oleh Chef Wan, korang boleh enjoy US Pizza Chef Wan Specials ini dengan harga yang sangat berpatutan tau! Boleh belanja lagi insan-insan tersayang untuk nikmati keunikannya bersama.

Info lanjut korang boleh check-it out laman web, Facebook, Instagram atau TikTok rasmi US Pizza! Jangan lupa jadi orang terawal yang cuba flavour baru, sebab kalau viral susah dah nak jumpa.

 

Continue Reading
Advertisement