Connect with us

#viral

Tepi kubur pun nak mencuri! Kereta dipecah masuk, wanita kecewa RM8,000 lesap

Tidak mengira lokasi, masa atau mangsa, pencuri sentiasa mencari peluang bagi melakukan jenayah sebagai jalan pintas bagi mendapatkan wang ringgit dan barang berharga.

Kejadian tersebut berlaku kepada seorang wanita, Fathiah Mohd apabila kereta ahli keluarganya dipecah masuk ketika mereka menziarahi pusara di Tanah Perkuburan Lipat Kajang, Klang pagi semalam.

Menerusi perkongsian di laman Twitter, Fathiah mengucap panjang selepas melihat tingkap bahagian pemandu kereta dipercayai jenis Toyota Estima itu dipecahkan suspek.

‘Parking’ kubur pun kena pecah masuk

“Allahuakhbar. Kami nak pergi kubur je tapi kereta kena rompak. Astaghfirullahalazim. Saya minta tolong jasa warga Twitter tolong cari kerja siapa ni. Dalam bag ada macam2 document penting,” tulisnya.

Difahamkan, sejumlah wang tunai RM8,000 yang mahu dimasukkan ke dalam akaun bank turut dikebas selain kehilangan beberapa dokumen penting dari kereta tersebut.

“Dengar suara mama pun sedih je. Hmm. Barang apa yang hilang? Macam2. Ada cash RM8,000 dalam beg. Dokumen penting semua. Tak dapat cash balik takpe, cuma nak dokumen penting je,” katanya.

Bapa mentua bawa duit tu untuk ‘bank-in’

Bagaimanapun, Fathiah memaklumkan mereka sudah membuat laporan polis dan menanggap bukan rezeki ahli keluarganya selain berterima kasih kepada orang ramai yang prihatin berhubung kejadian berkenaan.

“Takpe, bukan rezeki kami sekeluarga. Allah nak ganti yang lebih baik. And kitorang dah buat laporan semua. Terima kasih yang doakan. Stay safe semua,” ujarnya.

Ciapan tersebut diulang kicau sebanyak 3,717 kali dan menerima pelbagai komen netizen yang meluahkan rasa geram terhadap perbuatan jahat suspek ketika umat Islam sedang menjalani ibadah puasa.

Geramnya! Kalau dapat tangkap, tanam kat kubur

Bulan puasa pun buat kerja

Moga dipermudahkan urusan…

Teruk orang sekarang ni

Sumber: Twitter @fathiahmohd

Continue Reading
Advertisement