hubungi kami

Sosial

Terjerit2 kereta belakang, motor dinaiki dua wanita gigih nak bayar tol

Sering kita melihat video memaparkan penunggang motosikal ‘menyelit’ masuk laluan tol beroda empat sehingga kenderaan di belakang terpaksa membayar caj dua kali sebelum melalui lebuh raya.

Tapi, agak berbeza dengan satu video di aplikasi TikTok ini apabila penunggang dan pembonceng sebuah motosikal mahu membayar tol tanpa ‘mempergunakan’ pemandu di belakang mereka.

@ann8nadzri

yg pelik2 je korang ni…hahaha#fypシツ♡ #🤣🤣🤣 #welcome2022goodbye2021

♬ bunyi asal – Din nenas – Din nenas

“Motor tak payah bayar tol. Kenapa kau bayar tol,” jerit pemilik suara video berkenaan ketika di dalam kereta.

Video berdurasi 22 saat itu kelihatan penunggang dan pembonceng tersebut dipercayai wanita menggunakan laluan kad Touch ‘n Go sambil dirakam oleh individu di dalam kereta belakang.

Selepas kereta hadapan melepasi tol, pembonceng itu dilihat beberapa kali cuba menyentuh kad Touch ‘n Go pada bahagian sensor namun palang tidak berjaya dibuka.

Walau bagaimanapun, mujur kakitangan yang sedang bertugas di kaunter tol tersebut menyedari situasi itu sebelum meminta kedua-duanya keluar di tepi laluan kecil dalam lorong berkenaan.

Baru sahaja dikongsi semalam, video itu meraih 1.6 juta tontonan selain lebih 4,000 komen netizen dimana rata-rata terhibur dengan tindakan wanita terbabit yang mungkin kali pertama melalui kawasan tol.

Namun begitu, terdapat juga individu meluahkan rasa kasihan terhadap kedua-duanya yang disifatkan tidak sepatutnya menjadi bahan gurauan ramai.

Mesti pertama kali jumpa tol

Saya pernah buat macam ni, laluan motor tak selamat?

Mungkin dia tak tahu. Tu pun nak rakam?

Orang luar kot ni

Kesian mereka, anak saya pun ‘lurus’ macam ni juga

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan lokasi dan tarikh video kejadian berkenaan dirakam oleh individu tersebut dimana sehingga kini masih meraih tontonan ramai dalam kalangan pengguna TikTok.

Sumber: TikTok @ann8nadzri

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement