Connect with us

#viral

Terpalit usikan nakal, antara pasangan selebriti pernah jadi tekaan netizen bakal dapat ‘ahli baru’


Beberapa pasangan selebriti pada tahun ini telah menjadi eksperimen tekaan netizen yang dikatakan dan berbadan dua walaupun hanya baru beberapa bulan melansungkan perkahwinan.

Fuhhh! Memang pantas dan tajam mata korang, laju eh netizen Malaysia buat kerja. 

#1 Neelofa & PU Haris

Status kehamilan Noor Neelofa masih menjadi teka-teki dalam kalangan netizen sampai sekarang. Terbaru, netizen mendakwa mereka yakin bahawa isteri kepada PU Riz itu sedang hamil disebabkan dia asyik memegang dan mengusap perutnya berulang kali di IG Live.

 

Walau bagaimanapun, Neelofa masih lagi tidak memberikan sebarang respon mengenai dakwaan berkenaan meskipun peminat sudah tidak sabar untuk melihat Neelofa dan Haris ‘junior’. Kalau betullah, congrats in advance!

#2 Erni Zakri & Syamel

Posting terbaru di laman Instagram Ernie Zakri sekali lagi mencuri perhatian ramai termasuk rakan selebriti, apa sebuah video review produk nampakkan dirinya seakan-akan sedang berbadan dua.

Penampakan “baby bump” berkenaan telah menyebabkan ramai menitipkan ucapan tahniah diruangan komen! Pasangan suara lunak ni terus kunci mulut mengenai khabar angin berkenaan.

#3 Mira Filzah & Wan Emir

Disebabkan kelihatan lebih berisi dan raut agak kelihatan, pelakon dan pengacara popular ini pernah didakwa netizen bakal menjadi mommy!

Namun, enggan perkara ini berlarut menjadi teka-teki, Mira Filzah terus menjawab soalan berkenaan disalah satu komen dan mengatakan itu hanyalah perut buncit sahaja.

#4 Ozlynn Wati & Johan, paling surprise!

Banyak-banyak pasangan selebriti, Ozlynn Wati dan Johan win sekali! Netizen tak dapat hidu langsung pasal kehamilan Ozlynn ni. Tup-tup, Johan umum mereka sekeluarga selamat menimang ahli keluarga yang keenam sekaligus turut mendapat pujian dari orang ramai.

Ruangan Instagram mereka kini dihujani dengan ucapan syukur dan tahniah kepada pasangan itu terhadap kehadiran ahli baru.

Sudah-sudah lah tu…

Korang syok sangat dok teka-teka status mereka, kalau ada rezeki confirm diorang umum nanti. 

Ingat senang ke nak jaga baby baru lahir? Lagi-lagi pasangan ibu bapa yang berstatus ‘newbie’. Kalau anak asyik meragam, takkan asyik didodoi je 24 jam! Ada beberapa checklist yang kena semak kalau anak korang tak berhenti menangis

#1 Lapar! Terlewat waktu minum susu

#2 Nak bermain, bosan tiada siapa yang layan

#3 Tak selesa sebab angin sendawa

#4 Ruam lampin punca si comel meraung

Point nombor empat tu kena take note lebih sikit sebab ramai ibu bapa ambil mudah hal ni. Kesian baby korang, terpaksa tanggung sakit dan pedih ruam lampin.

Untuk elakkan ruam ni menjadi bertambah teruk, first step bagi merawat ruam lampin memang sangat penting. 

Bepanthen Ointment, selamat untuk si kecil kesayangan anda

Tak kisah lah anak artis ke anak VIP ke, bila dah ada bayi pasti kita nak berikan yang terbaik. Untuk rawat ruam lampin, bukan sebarangan benda korang boleh guna.

Tapi, korang lebih untuk suggest-kan untuk mencuba Bepanthen Ointment! Sebab, Bepanthen Ointment ada mengandungi Provitamin B5 (Dexpanthenol) yang mempunyai 2 fungsi, melindungi kulit bayi serta menyembuhkan ruam lampin dari dalam.

Kiranya takdelah ruam tu asyik datang balik ganggu baby korang!

Paling best, produk ini selamat digunakan setiap hari sebab tak dicampur pengawet, pewarna dan pewangi tambahan. Sapukan lapisan nipis Bepanthen Ointment ke bahagian buttock bayi yang bersih dan kering selepas setiap kali tukar lampin, terutama pada waktu tidur ketika lampin dipakai untuk jangka masa yang paling panjang. Barulah baby bum korang halus selembut sutera gituwww!

Psssst! Ibu-ibu yang menyusu tu, mesti ada masalah puting merekah kan? Toksah nak seganlah, sapu je Bepanthen Ointment ni. Rekahan tu oleh hilang macam magik.

Sebenarnya ada banyak lagi kelebihan Bepanthen Ointment ni, tapi memang tak cukup nak explain kat sini. Korang kena try dulu untuk find out more!

Sekarang ada Bepanthen Nappy Kit giveaway! Rugi tak join…

Sambil-sambil tengah luang masa dengan baby korang, apa kata join giveaway dari Bepanthen ni. Senang sangat, baby pun mesti suka!

Ikut je step bawah ni:

  1. Pertama sekali, follow Facebook dan Instagram Bepanthen terlebih dahulu.
  2. Kemudian kongsikan video “Bepanthen Bummerang” (video boomerang) punggung comel baby korang tengah ber-wiggle menerusi Instagram Stories ataupun Instagram Post.
  3. Jangan lupa tag @BepanthenMY berserta hashtag #MumsProtectingBums
  4. Screenshot boomerang tersebut dan kepilkan di Google Form yang disediakan. Klik di sini!

Korang akan terima kit nappy care #MumsProtectingBums secara percuma! Pemberitahuan akan dimaklumkan menerusi e-mail.

Ehhhh lupa, giveaway ini terbuka kepada rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas dan baby berusia 24 bulan sahaja! Giveaway akan berlangsung dari 9 September sehingga 9 Disember 2021.

Walaupun tangisan bayi sangat susah untuk difahami oleh orang dewasa sehingga mampu mengganggu waktu tidur, ibu bapa disarankan untuk kekal tenang untuk mengatasi hal ini. Siapa tahu, si kecil hanya mahu dipeluk dan perhatian yang lebih.

Happy parenthood~~



Continue Reading
Advertisement