Connect with us

#celeb

Tidurkan adik sambil ‘online class’, ramai nak jadikan anak Ozlynn sebagai menantu

Published

on

Sesungguhnya anak-anak merupakan anugerah dan amanah daripada Allah SWT yang cukup berharga kepada ibu-bapa.

Sebagai ibu bapa atau yang bakal menjadi ibu bapa, sudah pasti berharap supaya dikurniakan anak-anak yang baik dan soleh yang bakal menjadi penyejuk mata dan penawar hati.

Baru-baru ini, pelakon Ozlynn atau nama sebenarnya Ozlynn Waty meluahkan rasa teruja melihat reaksi anak sulungnya, Ariq yang menidurkan adiknya sambil mengikuti ‘online class’ di rumah.

Menerusi sebuah perkongsian di laman Instagram, pelakon berusia 39 tahun itu mengakui Ariq adalah seorang anak yang bertanggungjawab walaupun menghadapi pelbagai cabaran ketika belajar dari rumah.

Tengah belajar, macam2 hal muncul

“Dah cakap dah online class tak semudah yang kita jangka! Tengah online tiba-tiba adik menangis, nak kena pujuk. Tengah online maid pekik siapa makan tak basuh pinggan.
“Tengah online class adik pula tanya pasal Sirah. Tengah online mamam minta tolong periksa buka adik. Tengah online adik menjerit bergasak rebut mainan. Macam mana, kesian kan?
“Tetapi hal dalam gambar atas memang betul-betul ‘sweet’. Mama tengah masak, kak Dorthy tengah kutip baju kotor, tiba-tiba Moleiq melalak.
“Baru kecilkan api lauk berlari ke depan, tengok-tengok adik kat pangku abang. Rupanya abang dia tidurkan, dia melalak tu sebab mengigau,” luahnya.

Dalam pada itu, isteri kepada pelawak Johan itu sempat mengirimkan secebis doa buat anak sulungnya tersebut agar segala yang terbaik di dunia dan akhirat menjadi miliknya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet terharu dengan perkongsian ibu kepada lima cahaya mata itu, siap ada yang berkenan menjadikan Ariq sebagai calon menantu.

Ariq anak yang bijak, soleh dan anak yang taat

Abang contoh

Didikan terbaik

Serba boleh

Nak jadikan menantu

Ada juga yang sempat ‘usha’ kawan Ariq

Alhamdulllah! Contoh terbaik sebagai abang sulung. Tiada alasan untuk tidak bantu ibu-bapa, walaupun sibuk mengejar kejayaan.

Sumber: Instagram @Jozlynnhanania

Continue Reading
Advertisement