Connect with us

#viral

Tinggal anak di meja sekuriti, lelaki maki hamun ‘pak guard’ sebab tak tolong jaga

Sejak semalam, tular satu poster yang dipercayai dikeluarkan pihak pengurusan sebuah kawasan perumahan apabila memaklumkan ada seorang penyewa yang didakwa memaki hamun pengawal keselamatan apartment tersebut.

Salah sendiri, sendiri yang angin

Difahamkan, lelaki berkenaan ‘naik hantu’ kerana pengawal keselamatan di kawasan tersebut tidak menjaga anaknya yang ditinggalkan di pos pengawal.

Hal ini dimuat naik kembali laman Twitter MyNewsHub selepas pihak pengurusan rumah mengeluarkan gambar tangkapan layar rakaman kamera litar tertutup (CCTV) lobi apartment itu.

Langsung takde adab

Tak hanya itu, netizen di media sosial juga sempat berkongsi video ketika lelaki tersebut bertindak memaki hamun pengawal keselamatan yang bertugas hanya disebabkan kecuaian sendiri apabila meninggalkan anaknya di pos kawalan keselamatan sedangkan menjaga anak penyewa tidak termasuk dalam skop kerja pengawal keselamatan.

Jenis anggap pak guard ni orang suruhan

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa bengang dengan tindakan kurang bijak lelaki berkenaan. Mereka juga merasakan apa yang diamukkan lelaki itu adalah kesalahan diri sendiri dan sama sekali tidak melibatkan orang lain.

Siapa je tak geram tengok video tu

Bapak maki hamun tempat awam, buat malu!

Macam la pak guard tu tak ada anak

Jenis pandang rendah pekerjaan orang

Kesian anak dapat bapak gini

Sumber: Twitter @mynewshub

Continue Reading
Advertisement