hubungi kami

Selebriti

“Tu bukan anak saya, ruang rumah kami tak macam tu” -Bapa Nik Adam Mika

Sejak semalam, tular di media sosial terutamanya di Twitter satu video seorang kanak-kanak yang dikatakan mirip pelakon cilik popular sedang beronani.

Perkongsian berkenaan tular dan rata-rata netizen terkejut melihat video terbabit memandangkan individu di dalam video berkenaan dikatakan masih di bawah umur.

 

Bapa pelakon nafikan

Susulan ada yang memetik nama pelakon cilik, Nik Adam Mika, bapanya, Nik Mohd Adli telah tampil menafikan dakwaan tersebut.

“Bukan Adam Mika!” tegas bapanya.

Susun atur perabot rumah berbeza

Menerusi laporan daripada Mstar, Nik Mohd Adli memaklumkan sudah menonton video tersebut dan mendapati susun atur perabot di dalam video tidak senonoh itu berbeza dengan rumahnya.

Tambahnya, Nik Adam Mika sama sekali tidak mengendalikan media sosialĀ  dan dia sendiri memantau aktiviti harian anaknya.

Saya dah tengok video tu, yang dalam video tu bukan rumah saya. Rumah saya banglo baharu dan dalam video itu nampak macam rumah kampung.
“Ruang rumah kami bukan macam tu. Adam punya kerusi gaming pun bukan macam tu.
“Dalam telefon bimbit, iPad dan laptop memang tak ada Instagram, Twitter, Telegram… semua tak ada. Memang saya tak bagi dia ada benda-benda macam tu,” katanya.

Mungkin mirip kerana pakai cermin mata

Dalam pada itu, Nik Adli mengakui bahawa video yang tersebar di Twitter itu ada kekeliruan memandangkan individu di dalam video berkenaan mirip anaknya.

“Mungkin muka lebih kurang sama, mungkin dia (individu dalam video) ini tak pakai cermin mata tapi dia pakai spek untuk menyerupai Adam, saya tak pasti,” ujarnya.

Adam Mika tak tahu, tak main sosial media

Ditanya tentang emosi Adam Mika atau nama sebenarnya Nik Muhammad Adam Mikael, bapanya memaklumkan yang kanak-kanak tersebut langsung tidak mengetahui apa-apa tentang video terbabit.

“Dia tak tahu langsung pasal benda ni, segala-galanya melalui saya terlebih dahulu. Instagram, Twitter sebab saya yang pegang. Dia tak tahu menahu pun pasal video itu.
“Semalam selepas mengetahui mengenai video itu, saya pukul dia… tapi dalam masa saya tanya tentang hal ini dan dia macam tak tahu apa-apa,” katanya lagi.

Laporan polis dibuat, mungkin undur diri dari dunia seni

Disebabkan itu, satu laporan polis telah dibuat bagi membersihkan nama pelakon terbabit serta keluarganya kerana fitnah tersebut sangat berat.

“Laporan polis telah dibuat bagi menjernihkan perkara ini. Saya tak kisah akan rezeki kerana datang dari Allah SWT dan bukannya peminat.
“Pada saya perkara ini telah menjatuhkan maruah saya dan juga keluarga saya,” ujarnya.

Nik Mohd Adli juga akui kesal dengan apa yang berlaku dan menjadikan hal tersebut sebagai satu pengajaran. Dia tidak menolak kemungkinan bahawa anaknya akan berundur dari dunia seni dan beralih bidang lain.

Terdahulu, satu video seorang kanak-kanak sedang melakukan perbuatan tidak senonoh telah tular di media sosial dan dikatakan mirip Adam Mika sehingga nama pelakon itu trending di Twitter.

 

Sumber: Mstar (Maszuhaira Sarimin)

 

Sambung Baca
Advertisement