Connect with us

#viral

“Tuhan nak tunjuk kejap jer….” – Netizen puas hati, ‘bos besar’ macau scam ditangkap

Heboh mengenai penahanan seorang lelaki berpangkat Datuk Seri dan Datuk oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dipercayai terlibat dalam kes penipuan sindiket atau ‘macau scam’.

Mesti ramai yang nak tahu, siapakah individu-individu terbabit. Katanya, mereka ini sangat dikenali dalam kalangan selebriti tanah air dan menjalani kehidupan serba mewah.

Bos besar dah kena tangkap

Terbaru, telah perkongsian di Facebook mendedahkan identiti individu-individu yang ditahan SPRM itu. Dikatakan, lelaki berpangkat Datuk Seri itu adalah ketua atau bos yang selama ini menjalankan aktiviti ‘macau scam’.

Malah menerusi laporan Kosmo! Online, individu terbabit juga didakwa terlibat dalam judi dalam talian serta aktiviti pengubahan wang haram.

Beberapa selebriti tanah air yang pernah terlibat perniagaan bersama individu terbabit juga turut dipanggil oleh SPRM untuk membantu siasatan.

Kalau Tuhan nak jatuhkan tu sekejap jer

Dalam pada itu, rata-rata netizen berpuas hati apabila mendapat tahu mengenai tangkapan tersebut. Kebanyakan mereka menyatakan pernah dan hampir menjadi mangsa penipuan scammer.

Akhirnya kena tangkap juga

Tuhan bayar ‘cash’ kat korang

Banyak jalan cari rezeki yang halal di bumi Tuhan ini, jangan disebabkan wang ringgit kita sebagai manusia sanggup menipu dan menganiaya orang lain.

Sumber: Kosmo! Online Viral Oh Viral

Continue Reading
Advertisement

Trending