hubungi kami

Selebriti

“Ukuran bahagia terletak di media sosial ke?” – Mia Ahmad jawab soalan netizen

Pelakon Mia Ahmad mengakui tidak terasa hati apabila terdapat individu mempersoalkan hubungan rumah tangganya dilihat tidak romantis seperti pasangan selebriti lain.

Menurut pelakon berusia 34 tahun itu, dia mempersoalkan kembali sekiranya tahap kebahagiaan suami isteri adalah berdasarkan apa yang dikongsi di media sosial.

Suamiku, lepas ni kena senyum sikit!

Mia berkata, selari dengan usia yang semakin meningkat, dia memilih untuk tidak mengambil kisah mengenai persepsi dilemparkan orang ramai.

“Haritu saya buat anonymous question terima satu soalan ni :
“Kenapa tengok you macam dah tak sweet-sweet dengan husband you sekarang macam pasangan celebrity lain?
“Gelak saya baca. Rupanya ukuran kebahagiaan tu terletak bagaimana kita potray diri kita dan pasangan di media social kah?
“Perception orang tak buat saya rasa terbeban pun. Kalau dulu ya, saya kisah but as we grow older…
“…benda macam ni sangatlah remeh untuk difikirkan,” tulisnya dalam satu hantaran di laman Instagram baru-baru ini.

Tambah pelakon drama Jejak Karmila itu, dia menitipkan pesanan kepada pengikutnya untuk belajar mendidik diri daripada memikirkan penerimaan orang lain.

“Penerimaan orang tak penting, yang penting Allah redha tak apa yang kita buat? Jelas tak niat kita dalam sesuatu perkara tu kerana Allah. Kena belajar didik hati,”¬†katanya.

Untuk rekod, Mia atau nama sebenarnya Samihah Ahmad Baderi berkahwin dengan penjaga gol pasukan Johor Darul Takzim (JDT), Mohd Izham Tarmizi pada 13 Januari 2017.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Sayf Issa, 3, dan Iris yang kini berusia setahun.

Sumber: Instagram Mia Ahmad

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement