Connect with us

#celeb

Video mekap, Fasha Sandha dikritik – “Yang buruk pakai hijab, dah lawa buka aurat”

Tindakan pelakon popular Fasha Sandha melakukan transformasi sebelum dan selepas mengenakan solekan pada wajah mengundang kritikan segelintir pengikut di laman Instagram.

Ini kerana pelakon berusia 38 tahun itu mengenakan tudung ketika berwajah ‘comot’, sebelum berubah menjadi cantik dengan penampilan tanpa berhijab menerusi satu perkongsian video, baru-baru ini.

Menerusi video dimuat naik, pelakon drama Khilaf Asmara itu dilihat memakai hijab sambil ‘miming’ lagu Indonesia berjudul Hendaklah Cari Pengganti versi. ‘remix’ seolah-olah kecewa dalam perhubungan cinta.

Tidak lama selepas itu, wajahnya bertukar jelita sambil mempromosikan satu produk vitamin kesihatan namun tiada lagi penampilan hijab di atas kepalanya.

Meninjau ke ruangan komen, terdapat beberapa individu mempersoalkan tentang perkara berkenaan, adakah menutup aurat itu melambangkan personaliti kurang menyerlah berbanding selepas membuka hijab?

Mereka berkata, Fasha sepatutnya kekal dengan imej bertudung meskipun sudah ‘berubah’ cantik. Malah sekiranya mahu menunjuk ‘free hair’, tidak perlu memakai hijab pada permulaan transformasi tersebut.

Nauzubillah

“Yang jelek (hodoh) pakai tudung. Yang lawa dedah aurat. Tak salah nak buat content tu, tapi kalau nak free hair buat je free hair.
“Ini macam melambangkan orang yang pakai tudung ni jelek,” komen seorang netizen sekali gus menerima persetujuan ramai.

Cuba la hujung tu pun pakai tudung

Mungkin terlepas pandang mengenai perkara itu? Tapi min yakin Fasha tiada niat untuk membandingkan kecantikan wanita berhijab ataupun tidak!

Sumber: Instagram Fasha Sandha

Continue Reading
Advertisement