hubungi kami

Sosial

Wanita ditalak tiga, dakwa ‘penyondol’ bercinta dengan suami di tempat kerja

Seorang wanita meluahkan kekecewaan berhubung rumah tangganya sehingga mendakwa dia diceraikan talak tiga oleh suaminya disebabkan kehadiran orang ketiga.

Menerusi sebuah perkongsian di laman Facebook, wanita berusia 24 tahun itu turut mendakwa individu tersebut telah merampas kebahagiaan tiga orang anaknya yang masih kecil.

Bercerita lanjut, dia mendakwa individu berkenaan yang juga berstatus isteri orang berusia 40-an telah menjalinkan hubungan cinta dengan bekas suaminya selama dua tahun di tempat kerja mereka.

“Ni lah muka manusia yang merampas kebahagiaan anak-anak aku yang msih kecik!! Aku diceraikan talak tiga disebabkan dia.
“2 tahun percintaan dia dengan husband aku satu kilang dengan husband aku!! Memang aku rasa teraniaya. Dia curang dalam diam dua tahun dari PKP aku tak tau. 
“Dia ni wife orang!! Tapi memang tak cukup aku rasa. Umur 40-an,” tulisnya pada Selasa lalu.

Menerusi posting tersebut, dia memuat naik beberapa keping gambar yang mendedahkan wajah serta akaun Facebook milik ‘si perampas’ berkenaan.

Luahan dimuat naik itu menerima 4,900 tanda suka dan 5,000 komen selain mendapat perkongsian semula sebanyak 6,900 kali dalam kalangan warganet.

Walau bagaimanapun, seorang lelaki dipercayai bekas suami wanita terbabit tampil membuat kenyataan dengan menafikan bahawa rumah tangga mereka musnah disebabkan orang ketiga.

Menerusi satu kenyataan di Facebook hari ini, lelaki itu menjelaskan bahawa dia dan bekas isteri sudah tidak mempunyai persefahaman sehingga mengambil keputusan untuk berpisah.

Malah, dia juga meminta bekas isterinya tidak mencanang kisah mereka di media sosial sehingga boleh mengundang fitnah sebaliknya memilih saluran undang-undang jika tidak berpuas hati dengan konflik terbabit.

“Saya bekas suami nak bagitau kat semua, saya bercerai takde kena mengena dengan orang ketiga tapi sebab masalah rumah tangga saya sendiri.
“Kami dah tak sehaluan, jadi jangan la korang nak masuk campur hal rumah tangga saya. Kepada bekas isteri, kalau tak puas hati cerita la kat hakim mahkamah.
“Tak payah nak salahkan orang lain dalam hal rumah tangga kita, saya tak nak buka aib sendiri kat media sosial ni. Saya harap korang semua faham dan berhenti buat fitnah dan mengata orang,” katanya.

Namun begitu, kedua-dua pihak tidak berkongsi lebih lanjut berhubung kemelut rumah tangga mereka. Diharapkan mereka dapat menemui jalan bagi menyelesaikan masalah dengan sebaiknya!

Sumber: Facebook bekas isteri & bekas suami

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement