Connect with us

#tiktok

Wanita sakit nak bersalin tapi berselera makan – “Sampai nurse pun bingung”

Bagi golongan ibu yang sedang sarat hamil, pasti mengalami detik cemas apabila kandungan mengalami tanda kontraksi apatah lagi sekiranya berdepan pengalaman pertama menimbang cahaya mata sulung.

Bagaimanapun, berbeza dengan seorang wanita ini apabila dilihat selera menikmati pelbagai makanan ketika dalam wad di sebuah hospital walaupun terpaksa menahan kesakitan.

Menerusi perkongsian satu video di aplikasi TikTok, @keshzamri_ mengakui terdapat jururawat yang menegur dirinya kelihatan ‘steady’ meskipun sarat hamil dengan usia kandungan sembilan bulan.

@keshzamri__

Reply to @faarus_ aminnn aminn. Doakan saya juga ya. Sebenarny ada sakit juga. Cuma nangis di sebalik langsir katil 🥲🥲

♬ Seribu Kemanisan – Siti Nurhaliza

“Jururawat sampai bingung kenapa saya steady sangat asyik makan je padahal kena warded special case sebab contraction tinggi.
“Doakan saya juga ya. Sebenarnya ada sakit juga cuma menangis di sebalik langsir katil,” tulis wanita berusia 21 tahun yang menjawab soalan daripada salah seorang pengikutnya.
@keshzamri__

Reply to @izan_cikjan pakai sis, 3 kali cucuk tak jadi last2 kena cucuk kat sendi. Leaking, Sampai nangis saya 🥲 dah buka pun masih berdenyut2 😂

♬ original sound – musikstory_ – 𝙢𝙪𝙨𝙞𝙠𝙨𝙩𝙤𝙧𝙮_

Difahamkan, dia yang juga menjalankan bisnes butik pakaian telah dibenarkan pulang ke rumah baru-baru ini selain turut berkongsi satu lagi video sedang menjamah makanan.

Lepas keluar hospital lagi lah berselera

@keshzamri__

Reply to @malina_mh hahaha makan pecal je punn 😂

♬ Sneaky Snitch – Kevin MacLeod

Meninjau ke ruangan komen, video meraih 918,500 tontonan itu mendapat pelbagai reaksi netizen yang bercerita mengenai pengalaman masing-masing sewaktu berdepan situasi tersebut.

Setiap ibu ada pengalaman berbeza

Kena makan, nanti ada tenaga nak teran

Kuatnya awak, saya sampai tak makan2

Tak boleh nak telan apa2 dah…

Orang lain tahan sakit, dia punya rilek makan

Sumber: TikTok @keshzamri__

Continue Reading
Advertisement