hubungi kami

Selebriti

Yakin mati sebagai perempuan, Sajat tegaskan mahu dikebumi di Australia

Usahawan kosmetik kontroversi, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad bin Kamaruz Zaman masih lagi menjadi perhatian warganet memandangkan videonya kerap kali berlegar-legar di media sosial.

Disebabkan gemar membuat live di TikTok dan Instagram, ramai yang suka bertanyakan soalan-soalan random kepada usahawan yang kini menetap di Australia itu.

Dah daftar sebagai perempuan

Dalam satu rakaman video live Sajat yang dikongsikan semula oleh pengguna TikTok dikenali sebagai @hazleemohd, usahawan itu telah menjawab salah satu komen netizen yang mengatakan bahawa Sajat tetap akan mati sebagai seorang lelaki.

@hazleemohd

@nursajat85 mmg x blh blah la. 🤣🤣😂😂

♬ bunyi asal – @butter_cup – @butter_cup

Kebumi di Australia kalau mati

Namun, Sajat dengan tegas mematahkan komen tersebut dengan menjawab bahawa semua orang tahu bahawa dirinya perempuan dan apabila mati kelak, dia tidak akan dikebumikan di Malaysia tetapi di tempat tinggalnya sekarang, Australia.

“Semua tahu kita perempuan. Kita kebumi bukan dekat Malaysia, tapi dekat Australia. Korang ni cakap aku macam tak boleh fikir. Sajat dah duduk Australia, dia memang orang sana, bukak bisnes kat sana… takkan mati nak hantar kat Malaysia? Memang tidaklah.
“Mati aku perempuan. Register tu female. So nak cakap apa? Dah-dahlah, move on lah hidup korang ni. Terima jelah,” katanya.

Dia sedang diuji

Susulan daripada pengakuan beraninya itu, ruangan komen di TikTok milik @hazleemohd telah dihujani dengan maklum balas netizen yang beristighfar kerana kata-kata dari Sajat dilihat seperti tiada iman.

Walau bagaimanapun, mereka tetap mendoakan agar usahawan transgender itu mendapat hidayah daripada Allah S.W.T dan tidak mengulas perkara sebegitu kepada umum.

Sampai tak terkata bila dengar

Beraninya cakap macam tu

Mati dekat Australia tetap ke alam barzakh

Taubatlaa Jat

 

 

Sumber: TikTok @hazleemohd

 

 

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement