Connect with us

#brandedcontent

5 perkara ‘simple’ akan membuatkan lifestyle anda auto mewah & classy!

Tak dinafikan lagi, pada zaman moden ini ramai yang inginkan kehidupan yang nampak mewah dan ‘classy’.

Buktinya, lihatlah sahaja kebanyakan ‘posting’ di serata laman sosial. Ramai berlumba-lumba berkongsi kemewahan masing-masing.

Namun begitu, gaya hidup mewah dan ‘classy’ tak semestinya bergantung pada penampilan luaran sahaja.

Rupa-rupanya banyak lagi kriteria lain yang ‘simple’ dan boleh korang ikut untuk tampil lebih mewah tau. Nah, kami kongsi tips tersebut:

#1 Pemilihan pakaian ala-ala “Pinterest”, tak mahal tapi nampak ada taste!

Bila sebut kehidupan mewah, perkara pertama dalam fikiran korang mestilah penampilan, betul tak? Sebenarnya, korang tak perlu beli pakaian mahal atau berjenama pun kalau nak nampak mewah dan classy.

Caranya adalah dengan menjaga kebersihan pakaian korang dan pastikan ia sentiasa kelihatan kemas sepanjang masa.

#2 Jaga pemakanan dan sentiasa bersenam supaya postur badan nampak fit seperti model!

Selain itu, amalan pemakanan dan gaya hidup sihat juga merupakan antara aspek penting yang perlu dititikberatkan.

Jadikan senaman sebagai rutin harian korang, barulah bentuk badan nampak menarik ala-ala model antarabangsa!

Bukan apa, penampilan diri ni penting untuk meningkatkan tahap keyakinan diri korang ya.

#3 Kuasai ilmu komunikasi supaya nampak lebih wow!

Secara umumnya, kebolehan berkomunikasi dengan efektif merupakan salah satu kemahiran penting dalam hidup kita.

Selain memudahkan orang lain memahami maklumat yang korang sampaikan, ia juga boleh membuatkan diri korang nampak profesional.

Bayangkanlah cara percakapan seorang ‘businessman’. Mereka sentiasa kelihatan ‘confident’ setiap kali melontarkan sesuatu kenyataan.

Sebab tu bila dengar je diorang bercakap, korang gerenti akan rasa ‘WOW’, betul tak?

#4 Mempunyai ilmu dalam menguruskan wang

Ramai yang ambil mudah tentang ilmu kewangan.

Namun begitu, tanpa pengetahuan mengenai wang, korang mudah leka dan mulalah boros sehingga membazir duit. Jangan macam tu! Belajarlah ilmu kewangan dengan lebih mendalam. Tak rugi pun.

Sekarang ni, banyak platform pembelajaran disediakan di Internet. Mudah je nak join, korang juga yang untung nanti bila dah berjaya~

#5 Sentiasa jaga kebersihan diri sendiri dan kediaman.

Sejujurnya, bila korang lihat orang have-have, biasanya mereka cukup menjaga kebersihan diri dan rumah mereka.

Pakaian bersih dan persekitaran rumah pula sentiasa kemas dan tersusun rapi. Haa, sebab tu lah kalau nak nampak mewah korang kena rajin jaga kebersihan diri dan juga kediaman korang.

Biar pakaian dan rumah biasa-biasa je, asalkan bersih dan nampak kelassss.

Tapi kalau korang nak nampak lebih mewah lagi tanpa fikir banyak..

Carilah kediaman atau kawasan perumahan yang dikelilingi dengan ‘kemewahan’ macam Clover Resort Residence 1 ini.

Clover Resort Residence 1, kunci utama kemewahan korang!

Clover adalah projek perumahan pertama berilhamkan alam semula jadi moden yang berlokasi di Bandar Sri Sendayan, Negeri Sembilan.

Perumahan berkonsepkan ‘resort’ yang dipenuhi kehijauan ini sudah tentunya menjanjikan kehidupan serba mewah kepada korang.

Akses mudah ke Lifestyle Hub Sendayan

Apa yang paling menarik ialah korang boleh akses ke Lifestyle Hub Sendayan seperti Sendayan Merchant Square, Country Club & X-Park dengan mudah.

Bukan itu sahaja, ia juga bakal terletak berhampiran dengan ‘shopping mall’ serta kemudahan-kemudahan lain seperti sekolah dan sebagainya.

Mak ayah, anak-anak serta pasangan sudah berkahwin pasti akan jatuh cinta dengan Clover ni.

Senang nak membeli-belah serta hantar anak ke sekolah!

Konsep ‘terbuka’ dengan ruang yang luas macam hotel mewah

Ruang rumah yang luas sudah semestinya membuatkan kehidupan pemilik rumah bertambah selesa.

Malah, setiap rumah dilengkapi 4 bilik tidur siap dengan bilik air khas bagi menawarkan suasana privacy kepada seisi rumah. Wahh, macam sebuah hotel!

Hah, bagi yang memilih untuk menetap di Clover Type B pula, korang akan memiliki Private Garden sendiri tau!

Bestnya! Bolehlah bercucuk tanam sambil menghiasi garden korang seperti banglo mewah persis English concept yang dihiasi dengan ratusan bunga mawar segar~

Kemudahan dan komuniti lestari

Selain itu, Clover turut menjanjikan korang bakal dikelilingi dengan komuniti lestari bersesuaian dengan gaya hidup moden yang akan dirasai.

Segala kemudahan disediakan demi kesenangan penduduk di sini untuk tetap tersenyum melaksanakan rutin harian.

Tetapi paling penting, Clover Resort Residence 1 ini mempunyai kemudahan akses ke lebuh raya utama seperti NSE, Seremban-Port Dickson Highway dan KLIA Linkage.

Senang untuk korang pergi ke destinasi tertentu seperti ibu negara, Kuala Lumpur.

Korang boleh klik sini untuk meneroka ke suasana ‘mewah’ di Clover Resort Residence yang bakal korang nikmati nanti.

Kalau berminat, korang boleh kunjungi laman web rasmi Clover untuk maklumat lebih lanjut.

Jangan tunggu lama-lama, bincang dengan pasangan korang demi keselesaan sekeluarga bersama hari ini juga!

 

 

 

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Continue Reading
Advertisement

Trending