hubungi kami

Selebriti

Aksi mesra Emma Maembong & Shahz Jaszle dikritik -“Laki bini tak marah ke?”

Baru-baru ini, nama pelakon terkenal, Emma Maembong dan Shahz Jaszle menjadi bualan netizen apabila aksi mereka berpelukan untuk drama Mati Pucuk yang tular di laman sosial telah mencetuskan kritikan netizen.

Menerusi video yang dimuat naik oleh Shahz di laman TikToknya, kelihatan dia bersama Emma Maembong yang memakai set baju pengantin sedang berpelukan tanpa berasa malu untuk menjayakan babak bagi drama tersebut.

Apa yang membangkitkan persoalan netizen, aksi mesra yang dilakonkan oleh mereka dianggap keterlaluan memandangkan masing-masing sudah mendirikan rumah tangga bersama pasangan sendiri.

@shahzjaszle

#weddingtiktok2022

♬ original sound – Shahzjaszle – Shahzjaszle

Keterlaluan! suami isteri orang tu!

Susulan itu, rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati terhadap kualiti drama Melayu yang dihasilkan oleh pihak produksi pada masa kini yang seperti tidak mementingkan sensitiviti agama demi mengaut keuntungan.

Malah, segelintir netizen tidak bersetuju dengan babak mesra yang dilakonkan oleh Emma dan Shahz dan mereka menyifatkan drama tersebut tidak sesuai untuk ditayangkan kepada umum terutamanya kepada generasi muda.

Suami isteri dorang tak marah ke tengok peluk2 macam ni?

Bukan itu sahaja, segelintir netizen mempersoalkan mengenai perasaan suami dan isteri pelakon itu apabila melihat babak mesra yang berpelukan tanpa menjaga batas yang sewajarnya.

Sebelum ini, drama bersiri She Was Pretty gandingan pelakon Aiman Hakim Ridza dan Diana Danielle turut mengundang kritikan netizen apabila terdapat beberapa babak kurang senang untuk ditonton yang dijayakan oleh kedua-dua pelakon tersebut.

Sumber: TikTok @shahzjaszle, Instagram @emma_maembongofficial

Sambung Baca
Advertisement