Connect with us

#celeb

“Anak ini jadi ketua keluarga kami…” – Ucapan hari jadi Rita buat anak sulung, undang sebak

Bagi setiap ibu dan bapa, anak sulung disifatkan sebagai bukti cinta yang pertama dalam perhubungan suami isteri. Anak sulunglah yang terlebih dahulu merasai suka dan duka permulaan sebuah keluarga.

Begitu juga dengan pelakon Rita Rudaini yang baru-baru ini menyambut ulang tahun kelahiran anak sulungnya, Airit Rayyan Rizqin yang ke-11 tahun.

Sambut ulang tahun anak sulung ke-11

Menerusi perkongsian di Instagram, Rita memuat naik foto sambutan hari jadi anak sulungnya berserta dengan ucapan yang sangat menyentuh hati.

View this post on Instagram

Buah hati pertama…sentimental value…bila dia lahir,smua org hepi mcm sambut menang peperangan 😂mommy,daddy,maktok,tokwan,paklong,paksu n famili,kak wanie,aunty sis…smua tggu dia lahir…dah dlm labour room tiba2 teringin nk mkn cheese cake n coffee cbtl…dah daddy nya turun beli..mkn mmg xingt dunia mcm lupa nk beranak…tghari dia nak kluar tp xbole sbb mommy xpandai..1st time kann…dah terbelit tali pusat ,doc kena forceps..tp xle jugak..last skali vacum laaa 😂…kluar je ‘eh? Nape sebijik daddy ni 🙄’ ..😂ok lah xkisah..anak kami jugak 😂…alhamdulillah..masa kecik susah nk senyum,pendiam tp fokus dgn apa yg dia buat..ank yg byk tgk susah senang mommy😌airmata mommy..ank yg byk belajar dr kesusahan mommy..ank yg byk faham perasaan mommy…ank yg membesar dgn seribu satu kisah kami😌…xsangka…ank ini ‘di pilih’ utk jd ketua keluarga kami…..AIRIT RAYYAN RIZQIN,moga akhlak mu seindah syurga…besar nnti protect mommy dgn adik ye….jgn main2 ek,sy ada 2 ank lelaki yg strong dr kecik lg he3x 🥰

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

Semua happy bila Airit lahir

Di dalam entrinya, Rita mengimbau kembali saat-saat ketika melahirkan anak sulungnya, ketika dia masih bergelar isteri kepada pemain bola sepak negara, Aidil Zafuan.

“Bila dia lahir, smua org happy macam sambut menang peperangan, mommy, daddy, maktok, tokwan, paklong, paksu dan famili ,kak wanie, aunty sis..semua tunggu dia lahir…”

Anak yang memahami ibu

Menurut Rita, anak sulungnya itulah yang paling banyak merasai kesusahan bersamanya dan merupakan seorang anak yang sangat memahami perasaannya sebagai seorang ibu serta boleh dianggap bakal menjadi ketua dalam keluarga.

“Anak yang banyak belajar dari kesusahan mommy, anak yang banyak faham perasaan mommy…anak yang membesar dengan seribu satu kisah kami, tak sangka anak ini ‘di pilih’ untuk jadi ketua keluarga kami…”

Sedih pulak baca…

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa sebak membaca ucapan hari jadi Rita kepada anaknya, dan mendoakan Airit membesar menjadi anak yang soleh.

Lambang cinta mommy daddy

Besar harapan untuk anak sulung

Sedih la…

Selamat hari jadi Airit, semoga membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya, serta mampu membahagiakan kedua ibu bapa kelak.

Sumber : Rita Rudaini

Continue Reading
Advertisement

Trending