Connect with us

#brandedcontent

Bagai melangkah ke dunia baru, diami rumah yang penuh kehijauan yang menenangkan hati

Dapat memiliki rumah idaman antara pencapaian yang sewajarnya dibanggakan. Pelbagai tips dan nasihat yang dikumpul oleh si pembeli rumah sebelum memulakan langkah untuk memiliki sebuah rumah yang diimpikan.

Yelah,  sebab nak yang terbaik dan paling penting selesa semasa duduk rumah tu nanti kan!

Cakap pasal terbaik dan selesa, perkara yang sering kali pemilik rumah titik beratkan sebelum buat keputusan untuk membeli rumah tersebut adalah pemilihan lokasi kediaman yang bakal didiami.

Nak tahu sebab kenapa lokasi kediaman itu penting?!

Haaa, ni ada rahsia yang kami nak kongsi dengan korang!

Sebenarnya, pemilihan kawasan yang tepat dan strategik sebenarnya memainkan peranan yang sangat penting. Sebab, jika tersalah pilih kawasan, confirm akan buatkan korang pening kepala. Bayangkan kalau persekitaran kejiranan dikelilingi dengan tempat pembinaan, lepastu hanya disajikan dengan pemandangan lebuh raya.

Fuhhhhh, tak ke geleng kepala?

Terus hilang makna sesebuah rumah tersebut. Jadi, bagi mengelakkan korang terkena seperti situasi diatas, kami ada satu tempat yang best kalau korang dalam perancangan nak beli rumah.

The Valley Residences penuhi ciri2 rumah impian

Terletak di lokasi yang strategik di Setiawangsa, The Valley Residences mempunyai tiga menara ikonik yang digambarkan seakan-akan tiga buah gunung yang dikelilingi pemandangan semula jadi dari Bukit Dinding dan Banjaran Titiwangsa.

Master Development of SkySierra

Konsep kediaman ini direka khusus buat penduduk untuk merasai pengalaman “dua dunia” apabila menetap di The Valley Residences. Bayangkan, di tengah bandaraya moden korang masih lagi mampu menikmati pemandangan semula jadi dan bukit-bukit yang kehijauan.

Padu weh, duduk tengah-tengah bandar tapi boleh tengok pemandangan yang terbaik!

Dilengkapi dengan pelbagai kemudahan mengagumkan!

Bukan sahaja disajikan dengan pemandangan yang mengagumkan, lifestyle korang juga akan auto upgrade!

The Valley Residences menyediakan lebih dari 60 kemudahan yang akan memudahkan aktiviti harian para penduduk. Untuk sesuai dengan konsep, setiap ruangan kemudahan direkakan khas mengikut tema dengan suasana yang berbeza-beza.

Contoh, Valley of Happiness di tingkat 9 dikhususkan sebagai ruangan untuk berekreasi yang disesuaikan pelbagai lapisan umur. Ruang bersukan, lorong bersiar-siar, taman kesihatan, teh pavilion dan kawasan BBQ diatur dengan begitu kemas sekali.

Paling penting, sangat mendamaikan dan penuh dengan kehijauan.

Kemudahan kelas A yang bakal dinikmati!

Menara-menara yang dibina dilengkapi dengan dek di atas bumbung yang mempunyai rekaan yang berbeza. Breeze Deck (Tower A), Zen Deck (Tower B) dan Galaxy Deck (Tower C) adalah bayangan kepada oasis bandar yang menawarkan kemewahan moden unik seperti Sky Party Lounge, Sky Jacuzzi dengan jet urut serta ruang makan langit terbuka.

Galaxy Deck

Ke semuanya ini akan dibentangkan dengan pemandangan menakjubkan kaki bandar dan kawasan berbukit.

Kemudahan lain termasuk kolam renang Olimpik, studio tarian dan yoga, dan banyak lagi turut disediakan khusus hanya untuk penduduk The Valley Residences.

Ahli keluarga pasti tersenyum lebar

Siapa je yang tak gembira bila duduk di kawasan yang selesa dan paling penting penuh dengan kemudahan yang berguna.

Walaupun disajikan dengan pelbagai kemudahan dan kemewahan pemandangan yang menakjubkan,  The Valley Residences ini sebenarnya boleh dimiliki dengan harga yang mampu milik. Bayangkan keluasan rumah  dari 800 hingga 1,318 kaki persegi. Ada 3 hingga 4 bilik dalam satu unit. Pergh, mantap!

Living Room

Sama ada bujang, sudah berkahwin ataupun berkeluarga besar, kawasan ini dijamin selesa dan merupakan sebuah kediaman moden yang sangat bagus. Tambahan pula, dari segi penyelenggaraan dan keselamatan di The Valley Residences semestinya terbaik!

Master Bedroom

Jangan terkejut, ini memang fakta sebenar! The Valley Residences adalah merupakan projek perumahan yang layak untuk menikmati perlepasan duti setem untuk Memorandum Pindahan (MOT) serta Perjanjian Pinjaman Perumahan Bank (Loan Agreement) di bawah kempen HOC 2020-2021 kerajaan Malaysia

Dengan skim Maybank Houzkey, memiliki kediaman impian di The Valley Residences pasti menjadi lebih senang dan mudah! Paling penting tak membebankan sebab:

  • Akan menikmati pembayaran hanya dari RM1,350 setiap bulan
  • 100% margin pembiayaan
  • Tiada pendahuluan diperlukan
  • Tiada pembayaran semasa pembinaan
  • Boleh lock in harga tetap!

*Tertakluk kepada terma dan syarat. Segala maklumat lanjut atau pertanyaan boleh layari laman web di sini ataupun hubungi talian (03) 9212 0457.

Pssttt, ada satu lagi rahsia yang nak dikongsi!

Ada sebab kenapa korang kena beli rumah dari SkyWorld ni. SkyWorld menjanjikan untuk menjadi pemaju bandar terbaik di Malaysia dan ini merupakan visi utama mereka!

Bayangkan, korang bakal merasai pengalaman Sky Living dengan persekitaran yang lestari seiring dengan konsep yang mereka kembangkan dan perhalusi bagi memberikan pengalaman luar biasa!

Tambahan pula, SkyWorld turut mendapat penghargaan seperti The Edge Property Exellence Award, Star Property Award, Asia Pacific Property Award (APPA)

Dalam tempoh 5 tahun sahaja, mereka mampu dan berjaya menjalankan 5 projek yang luar biasa dengan kualiti yang terbaik!

1. Mencapai skor QLASSIC tertinggi dalam negara untuk SkyLuxe On The Park di Bukit Jalil dengan skor sebanyak 85% dalam kategori High Rise Residential

2. Mencapai skor QLASSIC tertinggi dalam negara untuk SkyAwani2 yang terletak di Jalan Ipoh, dengan skor 79% dalam kategori Residensi Wilayah.

*QLASSIC – Quality Assessment System in Construction. Jadi, korang tak perlu risau tentang isu kualiti kerana SkyWorld dah mencapai tahap tertinggi skor QLASSIC di Malaysia.

Ehhhhmm, takkan nak tengok je! Takut melepas pulak nanti. Mulakan step pertama korang untuk memiliki rumah idaman ini dengan klik link di sini.

Continue Reading
Advertisement

Trending