Connect with us

#tiktok

Berbasikal seorang diri, gadis dakwa diekori lelaki psiko – “Jerit macam nak mati..”


Seorang gadis berdepan detik cemas apabila mendakwa dia diganggu seorang lelaki ketika sedang menunggang basikal di sebuah taman perumahan dipercayai di Taman Ibukota, Setapak pada waktu malam baru-baru ini.

Menerusi perkongsian beberapa buah video di aplikasi TikTok, mangsa menggunakan nama @psychomoonchildbuddy mendedahkan diekori lelaki terbabit yang menunggang motosikal.

@psychomoonchildbuddy

Was just riding a bicycle to exercise & developing new hobby but this creepy dude been following me everywhere i go 🙄🙄🙄🙄🙄

♬ original sound – psychomoonchildbuddy – psychomoonchildbuddy

“Bersenam dengan menunggang basikal sebagai hobi baru tapi lelaki yang menakutkan ini telah mengekori kemana saja saya pergi,” tulis mangsa.

Dakwa gadis tersebut, dia bertindak menjerit bagi meminta pertolongan namun kejiranan di lokasi berkenaan hanya melihat kejadian itu dari pagar rumah mereka.

@psychomoonchildbuddy

Reply to @syafiqrrazak Jerit macam nak mati kat situ org keluar rumah tapi tgk je drpd dalam pagar

♬ original sound – psychomoonchildbuddy – psychomoonchildbuddy

“Jerit macam nak mati kat situ orang keluar rumah tapi tengok je daripada dalam pagar,” dakwa mangsa yang menjawab salah satu komen daripada pengikutnya.

Berdasarkan video dimuat naik, gadis itu sempat mempersoalkan tindakan lelaki psiko berkenaan namun suspek dilihat enggan beredar sebaliknya seolah-olah mahu melakukan ‘provokasi’.

Namun, mujur terdapat seorang pak cik yang juga merupakan kejiranan di situ tampil ‘meleraikan’ situasi sebelum suspek dipercayai segera beredar dari lokasi kejadian.

@psychomoonchildbuddy

Reply to @hafizz_ariff Salute uncle tu sorg je berani approach. Dah the end takde part lain parttart ada

♬ original sound – psychomoonchildbuddy – psychomoonchildbuddy

“Salute uncle tu sorang je berani approach. Dah the end takde part lain,” kongsi @psychomoonchildbuddy.

Menerusi satu lagi perkongsian video, mangsa mendakwa suspek pada mulanya mengaku sebagai peronda keselamatan namun tindak tanduknya agak mencurigakan sehingga gadis itu terpaksa meminta pertolongan.

Ditanya sebab melakukan aktiviti berbasikal pada waktu malam, dia mengakui sibuk bekerja di siang hari selama enam hari seminggu. Justeru, hanya mempunyai masa terluang di sebelah malam bagi menjayakan hobi barunya.

Cerita penuh siap lukis

@psychomoonchildbuddy

Reply to @nafis_220 Bukan peronda keselamatan cuma peronda keselamatpet

♬ original sound – psychomoonchildbuddy – psychomoonchildbuddy

Rakaman video pertama telah meraih sebanyak 1.2 juta tontonan selain lebih 6,000 komen warganet yang mengakui situasi seperti itu agak menakutkan bagi golongan wanita.

Malah, rata-rata menasihati mangsa supaya mengajak teman dan bukan berseorangan lebih-lebih lagi pada waktu malam untuk mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini.

Bagaimanapun, tiada perkembangan lanjut berhubung kejadian terbabit termasuk laporan atau kenyataan pihak polis setakat ini.

Sumber: TikTok @psychomoonchildbuddy

Continue Reading
Advertisement