Connect with us

#viral

Bikin rider mengamuk! Pemuda nafi buat gimik, dah bagi ‘upah’ RM10

Seorang pemuda nafi melakukan gimik berhubung video tular memaparkan dirinya dimarahi penghantar makanan atau rider, gara-gara tersilap meletakkan lokasi penghantaran.

Menerusi penjelasan bersama mStar Online, Muhammad Khairul Shukri atau mesra dipanggil Uci mengakui kesilapannya yang tidak mengangkat panggil telefon sehingga rider tersebut ‘naik angin’ apabila tiba di pejabatnya.

Uci berkata ketika kejadian, dia sibuk melakukan sesi siaran langsung dalam sebuah aplikasi dengan menukar mod telefon bimbit ke ‘do not disturb’ sekali gus menyebabkan rider itu ‘tersidai’ hampir sejam.

@uciluna_

Reply to @meorharulsani94 uci dah dapat contact dgn rider ni kejap lg uci akan call dia #rider #riderviral #uciluna #viral #jomwatchlive

♬ suara asli – 🤎𝓭𝓭_𝓮𝓷𝔂〽️ – 🤎𝓭𝓭_𝓮𝓷𝔂〽️

“Ema (rakan bisnes) ni tidak tahu apa-apa sebab Uci yang order makanan, kemudian Ema bagi tip RM10 dan rider tu marah.
“Uci rasa ini bukan salah dia dan dia memang berhak untuk marah sebab kesilapan Uci sendiri.
“Uci ajak berbincang secara baik dan nak bawa dia keluar dari pejabat sebab ada ramai staf waktu tu tapi dia dah mula tendang pintu.
“Dia turun tangga dan sepak pula rak kasut… Uci memang rasa nak ikut dia tapi dalam keadaan tu rasa takut pula,” kata pemuda berusia 21 tahun itu.

Walau bagaimanapun, Uci menegaskan bahawa kejadian berkenaan bukan ‘marketing’ yang dirancang kerana dia tidak memilih cara seperti itu bagi menaikkan populariti.

Dah call rider minta maaf

@uciluna_

Macam uci janji uci akan clearkan benda ni #jomwatchlive #isurider #rider #riderviral #uciluna

♬ original sound – Uci Luna – Uci Luna

“Uci hanya buat marketing yang positif. Benda ni bukan marketing kita bina untuk burukkan nama sendiri, kita naik dengan cara bersih,” ujarnya.
@uciluna_

Tak sangka jadi kejadian gaduh macam ni , punca uci salah pin tempatt 🥲 .. #rider #viral #malaysia #delivery #jomwatchlive

♬ suara asli – 🤎𝓭𝓭_𝓮𝓷𝔂〽️ – 🤎𝓭𝓭_𝓮𝓷𝔂〽️

Terdahulu, TikToker yang mempunyai lebih setengah juta pengikut itu dikecam selepas memuat naik video tersebut kerana rata-rata netizen berkata kesilapan itu adalah berpunca daripada dirinya sendiri.

Sumber: mStar Online (Amin Hazlan) , TikTok Uci Luna

Continue Reading
Advertisement