Connect with us

#celeb

Chazynash terkejut temui penyanyi berbakat, duduk kampung tapi mampu hasilkan lagu ‘meletop’

Bagi pengguna tegar media sosial, pasti mengenali gerangan influencer popular Chazynash apabila sering menghasilkan pelbagai video yang melucukan menarik sehingga ditonton berkali-kali oleh orang ramai.

Selepas berjaya menghiburkan hati warganet, Chazynash atau nama sebenarnya Syed Fernarsh Syed Badlishah terus mengorak langkah dengan menceburi bidang nyanyian pula sekali gus dapat mencabar kemampuan dirinya sebagai individu yang serba boleh!

Dalam diam-diam, selebriti media sosial berusia 33 tahun itu berkolaborasi bersama penyanyi muda Dani Kurama bagi mengeluarkan single terbaharu berjudul Jika Aku Pergi yang baru dilancarkan di saluran Youtube Rocketfuel semalam.

Tonton muzik video (MV) di bawah:

Terbaik! Serba boleh

Menusuk kalbu, suara pun merdu…

Mantap, dah jadi penyanyi

Menurut Chazynash, dia mengagumi bakat yang dimiliki oleh penyanyi yang berasal dari Sungai Petani, Kedah itu kerana telah belajar untuk hidup berdikari demi mencapai cita-cita sebagai anak seni sehingga mampu membina studio rakaman sendiri iaitu Vision Maze Entertainment.

Bukan itu sahaja, penyanyi muda berusia 24 tahun itu juga sangat berbakat dalam memainkan beberapa jenis alat muzik selain lontaran vokal yang ‘padu’ apatah lagi sering membuat ‘cover’ lagu daripada penyanyi popular lain.

Apabila influencer popular dan penyanyi berbakat digabungkan, jangan terkejut sekiranya lagu Jika Aku Pergi akan menerima sambutan hangat dalam kalangan peminat muzik tempatan lebih-lebih lagi golongan remaja. Harap stesen radio juga dapat memainkan lagu mereka, baru la ‘fresh’ untuk mendengar.

Paling best, lagu dan MV tersebut di bawah label rakaman Rocketfuel Entertainment iaitu syarikat yang menguruskan beberapa artis popular tanah air. Satu pencapaian membanggakan, memang korang wajib tengok!

Jadi siapa kata pelawak tak boleh menyanyi? Buktinya ramai pelawak dalam industri ada lagu sendiri sehingga ‘meletop’ menjadi siulan ramai. Malah walaupun duduk di kampung dengan bajet ‘ciput’, Dani berjaya membuat lagu bertaraf studio rakaman seperti di ibu kota.

Justeru Chazynash berkata, dia bersyukur dapat mengenali insan berbakat seperti Dani dan akan terus bekerjasama dalam menghasilkan pelbagai karya sekiranya terdapat peluang pada masa akan datang. Harap ada pihak tertentu perasan kehadiran mereka dalam industri, rugi kalau biarkan bakat macam tu je.

Siapa lagi nak ‘support’ kalau bukan pendengar muzik tempatan sendiri? Korang boleh undi lagu Jika Aku Pergi itu dalam segmen Carta Lagu Baru Nak Up di ERA FM sekali gus boleh menembusi Carta ERA 40.

Sementara itu, Chazynash akan mengadakan persembahan secara siaran langsung di Zaques Hotel, Sungai Petani pada 15 Disember ini.

Bermula jam 7 petang, terdapat juga selebriti media sosial lain yang akan memeriahkan acara berkenaan seperti Nafiz Muaz, Ryan Deedat, Slurpee Crank dan ramai lagi. Orang ramai dijemput hadir!

Kalau nak tahu info selanjutnya atau perkembangan mengenai Chazynash, boleh ‘follow’ media sosial Instagram miliknya @chazynash . Boleh bergelak ketawa, takde la ‘sendu’ sangat hidup korang~

Continue Reading
Advertisement