Connect with us

#viral

Diajak berbuka bersama, pemuda kecewa rakan ‘hilang’ langsung tak datang

Ketika bulan Ramadan, pastinya ramai yang mencuri peluang untuk berbuka bersama teman-teman. Pastinya aktiviti tersebut menjadi lebih seronok jika dilakukan beramai-ramai.

Kecewa kawan tak datang

Namun, dalam seumur hidup mesti pernah ‘dikhianati’ teman sendiri apabila beriya-iya mengajak makan bersama tapi akhirnya bayang dia langsung tak kelihatan.

Hal ini samalah seperti yang dihadapi oleh seorang pengguna TikTok memakai nama akaun @finnfrhnx apabila rakannya berjanji untuk berbuka puasa bersama namun tidak munculkan diri.

@finnfrhnx

This is why i have a lot of trust issuez with people hurmm :/ #fypシ #fyppppppppppppppppppp #fyp #shouldbeme

♬ original sound – AmirArshad🔱 – AmirArshad🌻

Beriya-iya ajak berbuka

Dalam luahan tersebut, pemuda itu sempat berkongsi perbualan bersama rakannya yang bersungguh-sungguh mengajak berbuka puasa bersama.

Dan ketika waktu azan Magrib sudah berkumandang, dia hanya makan dan minum seorang diri tanpa kehadiran rakannya itu.

Hal tersebut membuatkan @finnfrhnx kesal dan meluahkan diruangan kapsyen dengan memberitahu masalah trust issue yang dihadapi terhadap orang lain berpunca daripada perkara-perkara seperti ini dan ia akhirnya terjadi lagi.

Padahal kawan tu yang ajak dulu

Oleh hal yang demikian, menerusi ruangan komen, ramai yang meninggalkan pelbagai reaksi melihat kejadian seperti itu. Rata-rata daripada mereka mengakui tindakan rakannya sangat tidak patut.

Ada juga yang berkongsi pernah mengalami perkara sama dan rasanya sangat menyakitkan.

Paling tak bagitahula kenapa cancel

Alasan yang boleh diterima cuma ada kecemasan je

Selalu yang macam ni orang yang rapat dengan kita

Dah block & delete dia dari kehidupan

 

Kejamnya jadi manusia

 

Sumber: @finnfrhnx

Continue Reading
Advertisement

Trending