Connect with us

#viral

Dikecam kerana video tarian tular, penari seiras AC Mizal jelaskan hanya ‘in character’


Sebelum ini, tular di media sosial berkenaan satu video seorang penari yang dikatakan seiras dengan selebriti terkenal Dato’ AC Mizal.

Penari tersebut dikatakan sangat mirip susulan video dirinya mengiringi persembahan penyanyi Ayu Damit viral di media sosial terutamanya di aplikasi TikTok.

@daruslantak

Sama tapi bukan dia. #acmizal #4u2c

♬ original sound – daruslantak 🇲🇾

AC Mizal beri respon

Dato’ AC juga secara berseloroh menafikan dirinya yang menari di persembahan berkenaan namun tetap meninggalkan kapyen lucu dengan memuat naik kembali video penari tersebut.

Bukan kali pertama disamakan

Susulan daripada itu, menerusi laporan dari Mstar, wartawan mereka berjaya menemu bual penari tersebut yang dikenali sebagai Sabre atau nama sebenarnya Mohamad Sabre Abdul Aziz.

Menurut pemuda itu, ini bukanlah kali pertama dirinya disamakan dengan Dato’ AC Mizal kerana sebelum ini pernah juga berlaku namun tidak tular seperti video tempoh hari.

“Mula-mula saya pun tak expect sampai jadi macam ni. Saya hanya sebagai penari dan saya buat kerja sebagai penari je.
“Sebelum ni ada je yang samakan muka saya macam Datuk AC Mizal, ramai tanya itu saya ke?,” katanya.

Cuma jalankan tugas sebagai penari

Walaupun sedar sejak video tersebut menjadi perbualan ramai dan telah menerima pelbagai kecaman kerana berpenampilan sebegitu ketika mengiri persembahan, Sabre sama sekali tidak terasa hati memandangkan ia merupakan periuk nasinya.

Dia juga menyedari ada yang kurang selesa dengan pakaiannya namun tidak dapat berbuat apa-apa berikutan pihak penganjur yang meminta untuk berpenampilan sebegitu dan dia menghormati hal tersebut.

Saya tak boleh nak komen banyak, sebagai penari profesional saya hanya ikut apa yang diminta oleh client… kami hanya in-character.”
“Malah saya rasa tarian itu bersesuai dengan event yang dianjurkan,” ujarnya.

Terdahulu, video Sabre mengiringi persembahan telah mendapat pelbagai maklum balas dari warganet kerana mengingatkan pengacara terkenal Dato’ AC Mizal yang sedang menari.

Hal tersebut membuatkan ramai bergurau dengan menyatakan pengacara Maharajalawak Mega itu membuat side job sebagai penari sehinggakan tuan badan memberi respon secara berseloroh juga di media sosialnya.

Sumber: TikTok @daruslantak, Instagram emyliaac, Mstar (Amin Hazlan)

Continue Reading
Advertisement