hubungi kami

Selebriti

Puteri Balqis bersuara, dituduh betina s*ndal & joget di khalayak ramai

Nama pelakon muda, Puteri Balqis sememangnya bukan asing lagi dalam industri seni Tanah Air. Bakat lakonannya yang telah terbukti dengan beberapa kemenangan menerusi drama lakonannya menjadikan dia antara pelapis pelakon hebat negara.

Pernah dihambat kontroversi dan dikatakan kurang sihat serta mengalami masalah kewangan dalam keluarga, dia kini kembali sibuk mengatur langkah dalam industri seni.

Seksi sampai digelar betina sundal?

Malah, nama Puteri Balqis kembali mencuri perhatian ramai disebabkan penampilannya yang semakin berani dan seksi. Penampilannya itu telah menimbulkan rasa kurang senang warganet sehingga terdapat individu menggelarkannya sebagai ‘betina sundal’.

“Memang macam betina sundal pun Puteri Balqis tu. Rupa tak ada , jual body (badan) sajalah yang mampu,”ciap individu tersebut di laman Twitter.

Tidak berdiam diri, pemilik nama Puteri Balqis Azizi atau mesra disapa Aqish tampil bersuara menjawab tuduhan yang tidak berasas itu.

Aqish menafikan tuduhan tersebut dan menambah beberapa ‘fakta’ selain tiada rupa dan dikatakan jual badan.

“Mana ada sundal. Biasa-biasa sahaja. Selain tak ada rupa dan menjual badan, saya juga terkenal dengan menjual buku dan bijak menulis puisi. Side income bro, nak hidup. Kang masuk Bersamamu lagi sekali, kau jugak yang bising,”jawab Aqish.

Dasar munafik, joget di khalayak ramai!

Dalam masa sama, Aqish turut menjawab tuduhan daripada seorang warganet yang mengatakan dia seorang munafik selain pernah berjoget di khalayak ramai tetapi tidak menerima kritikan dan makian ramai.

“Mia Sara joget di TikTok kena maki. Si Balqis joget di khalayak ramai tak kena maki. Dasar munafik dan hipokrit,”tuduh netizen.

Jawab Aqish, dia tidak pernah berjoget di khalayak ramai seperti dikatakan oleh individu tersebut.

“Saya tidak pernah lagi berjoget di khalayak ramai. Ya, belum pernah. Tetapi, jika diberi peluang, saya akan cuba sedaya upaya untuk berkolaborasi dengan Baby Shima. Siapa tahu gelekan saya lebih padu. Mantap Pak Leman,”bidas Puteri Balqis.

Terdahulu, pelakon remaja berbakat besar itu menyatakan dia tertarik dengan tawaran menjadi model dan lebih terbuka untuk menceburi bidang tersebut selepas diundang menjadi ‘muse’ bagi jenama Neonate pada acara Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW2022).

Sumber: Instagram @morosechild, Murai.my (Naddy Joe)

Sedang memerhati anda...

Sambung Baca
Advertisement