Connect with us

#viral

“Emosi stres semua datang…” -Siti Jamumall & bayi ditahan di wad pula

Selepas pelbagai ‘drama’ terpaksa dihadap oleh ibu muda dikenali sebagai Siti Jamumall atau nama sebenarnya Siti Suriani setelah bayi yang dilahirkan tertukar, kini dia boleh menarik nafas lega apabila anaknya telah kembali kepangkuan.

Dimasukan ke dalam wad

Namun, kebahagiaan tersebut hanya sekejap sahaja selepas dia dan bayi terpaksa di tahan di wad berikutan masalah demam kuning yang dihadapi.

Hal tersebut dimaklumkan sendiri Siti Jamumall di ruangan Facebooknya dengan memuat naik gambar terbaring di katil hospital sambil memohon orang ramai mendoakan kesejahteraan bayi dan dirinya.

Tak mudah nak handle situasi macam ni

Menurutnya, tidak mudah untuk mengawal keadaan seperti ini. Sudah tentu emosi dan rasa stres ‘bertubi-tubi’ hadir apabila mengetahui anak mengalami kuning yang agak tinggi sehingga terpaksa dimasukkan ke dalam wad.

Advertisement
“Tak mudah nak handle situasi mcm ni , emosi stress semua datang . anak pulak kuning tinggi terpaksa warded teruss .. ya allahhh kau kuatkan aku hadapi dugaan,” tulisnya.

Semoga semua urusan dipermudah

Sehubungan dengan itu, ramai yang telah meninggalkan komen di ruangan Facebook Jamumall.com itu dengan mendoakan agar ibu muda berkenaan kuat dan tabah menghadapi waktu-waktu sukar ini.

Dengan pelbagai masalah yang dihadapi selepas bersalin, warganet juga bimbang emosi Siti Jamumall terganggu disebabkan anaknya pula berada dalam keadaan kurang sihat.

Terus kuat Siti, ada hikmah disebaliknya

Penatnya rasa, lepas satu, satu hal lagi

Kisah Siti jamumall yang tertukar bayi telah tular di media sosial selepas dia membuat FB live memaklumkan hal tersebut.

Kecuaian yang berlaku membuatkan ramai panik setelah Siti menyedari ‘tag’ nama ibu di kaki bayi berkenaan berbeza dengan namanya.

Advertisement

Dia membawa semula bayi berkenaan ke hospital dan menukar dengan bayinya yang telah dibawa pulang oleh satu lagi pasangan.

Sumber: FB Jamumall.com

Continue Reading
Advertisement