Connect with us

#celeb

Faezah Elai hanya perlukan tudung labuh, bukan fesyen jenama ribuan ringgit

Sejak bertudung beberapa tahun lalu, pelakon Faezah Elai menitikberatkan soal penampilan agar selari dengan imejnya sebagai seorang muslimah.

Terbaru, Faezah atau nama penuh Noor Faezah Md Elai berkongsi pendapat di Instagram mengenai cara penampilan dimana seseorang individu tidak perlu berpakaian mewah bagi kelihatan bergaya asalkan selesa dan yakin.

View this post on Instagram

My 2019 fashion style.. I studied fashion dulu.. 1 thing I understand about fashion is that,u dont need to wear Prada,Chanel or Louis Vuitton to makes you look fashionable.. Is how u carry out the design.. fashion means u feel comfortable and confident..but sad pemahaman org kita,fashion means kena hi end ala2 omputih.. sampai kadang2 klu org luaq tgk,dia tk tau org yg pakai tu agama apa.. i dont mean it has to be tudung labuh or pakai jubah,pakai seluaq or skirts,cause i dont judge people from what they wear. Islamnya seseorg itu terletak pada Rukun Islam dia,bukan baju dia,klu semua aurat tutup sekalipon nampak mata ja,tp Rukun Islam pon tk penah buat,yg tu bukan islam,setakat pakai jubah and tudung labuh ke lutut,pompuan arab yg bukan islam pon pakai yg sama.. . Cuma,utk yg bertudung tu,bila org tgk,org tau hg tu islam.. tk kisah lah hg lilit tudung mcm mana pon.. . Contoh mcm hakak,walaupon hakak mcm Jessica Alba,tp mmg tau dh hakak muslim.. klu Trumph tgk dia tembak teruih 😝 Walaupon langsung tk sempurna cara hakak tutup aurat.. . You know what i mean? Jgn salah paham pulak.. dont manipulate my words hokey.. Moga kita teruih istiqomah.. . I just need @properhijab to look like Jessica Alba.. I dont need LV,Prada or Fendi.. well well.. Thank you so @properhijab . Satgi ni mesti ramai yg triggered ni.. 🤣😂 ok bye . #properhijab #ootd2019 #myootd2019 #ootd #ootdfaezahelai #faezahelaiootd #muslimahfashion #mystyle #myfashion #fashionblogger #faezahelai #influencer #feelingblessed #alhamdulillah #lovelovelove

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

“Tapi sedih pemahaman orang kita, fesyen bermaksud kena ala2 omputih.. sampai kadang2 kalau orang luar tengok, dia tak tau orang yang pakai tu agama apa..
“Saya tak bermaksud kena tudung labuh or pakai jubah, pakai seluaq atau skirts, sebab saya tak menilai daripada penampilan mereka,” tulisnya.

Malah menurut pelakon berusia 37 tahun berkenaan, cara berpakaian tidak melambangkan agama apatah lagi sekiranya tidak pernah melakukan amalan yang disuruh dalam agama itu sendiri.

“Kalau semua aurat tutup sekalipun nampak mata je tapi Rukun Islam tak pernah buat, yang tu bukan Islam, setakat pakai jubah & tudung labuh ke lutut, perempuan Arab yang bukan Islam pun pakai sama,” katanya.

Tambah pelakon drama Rumah Siti Khadijah itu, dia hanya perlukan koleksi tudung labuh untuk kelihatan seperti bintang Hollywood, Jessica Alba dan bukannya Louis Vuitton, Prada atau Fendi.

Sumber : Faezah Elai

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Tinggalkan komen anda

Trending