hubungi kami

Viral

Gerai kena serbu, acik nasi lemak nafi serang peniaga? -Demi Allah tak dengki”

Sejak video mak cik nasi lemak menyerang peniaga lain kerana menjual menu yang sama dengannya tular, premis wanita terbabit dikatakan telah didatangi oleh pihak berkuasa.

Katanya tak terlintas pun nak viral

Menerusi video yang tular di laman Twitter hari ini, dapat didengar yang mak cik tersebut seolah-olah menafikan tindakan yang dilakukan sebelum ini iaitu menghalau peniaga yang berniaga juadah sama dengannya di lokasi tersebut.

“Malu acik ni sebab dah viral…tak terlintas langsung dekat acik hati nak bergaduh.”
“Ramai ingat kami ni dengki padahal demi Allah kami tak dengki” katanya.

Tak kisah video viral, cuma cari makan nak besarkan anak

Dalam rakaman suara, pasangan suami isteri itu turut kedengaran perbualan mereka dengan pihak berkuasa berkenaan isu yang sedang tular.

“Saya tak kisah pun nak niaga cuma janganlah jual benda sama.”
“Benda tu (video) nampak sangat macam saya yang salah tapi saya tak kisah pun sebab saya nak besarkan anak je.” ujarnya lagi.

Kenapa cakap terpusing-pusing

Walau bagaimanapun, penafian serta penjelasan daripada mak cik tersebut tetap tidak diendahkan oleh netizen kerana apa yang dikatakan tidak sama dengan perkongsian video sebelum ini.

Mereka juga mengatakan yang pasangan itu cuba ‘membelit’ cerita kerana dapat didengar dengan jelas yang dia memarahi peniaga lain dengan suara yang kuat termasuklah memberi amaran kepada peniaga terbabit.

Lain pulak dia cakap

Dah dengar dua2 side tetap rasa mak cik tu yang salah

Tengok video haritu pun dah sakit hati apa lagi yang ni

 

Sumber: Twitter @isusemasaviral

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement