Connect with us

#celeb

Hafiz Mahamad nak tanggung tiket bas balik kampung buat mereka yang susah


Kebenaran untuk merentas negeri yang diumumkan pihak kerajaan bermula pada 11 Oktober 2021 tempoh hari telah disambut dengan baik oleh rakyat Malaysia.

Ramai yang mengambil peluang untuk pulang ke kampung selepas berbulan-bulan tidak dapat berbuat demikian kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara.

Susulan daripada itu, media sosial penuh dengan momen-momen bahagia warganet yang dapat bertemu semula dengan ibu bapa dan keluarga setelah lama terpisah.

Ramai yang kongsi cerita tak dapat balik kampung

Namun, ada juga yang hanya mampu menahan rasa rindu tidak dapat pulang ke desa tercinta atas beberapa kekangan seperti ketiadaan biaya. Jadi, seorang usahawan terkenal, Hafiz Mahamad telah tampil untuk menaja tiket bas beberapa orang yang bertuah bagi pulang ke kampung.

Menurut infleuncer tersebut, dia menerima banyak direct message (DM) dari pengikutnya mengenai cerita tidak dapat pulang ke kampung atas beberapa urusan.

Ada sahabat dm “Tak boleh balik kpg lg, PKP haritu duit dah susut banyak sebab hilang kerja”. Sekarang baru nak “menapak & hidup balik”
Ya Allah, Ada yang sedih lagi..
“Saya balik kpg nak tengok & bersihkan “pusara ayah mak”
“Saya pun macam awak, tak balik kpg lagi sebab kena jalankan tanggungjawab cari rezeki di negeri orang hehe” tulisnya.

Nak tanggung dua tiga orang tiket balik kampung

Tak hanya itu, Hafiz memaklumkan ingin menanggung beberapa tiket bas buat pengikutnya yang bertuah dan ingin pulang ke kampung halaman bagi bertemu keluarga.

“Siapa sahabat yang tak mampu nak balik kpg, saya nak tanggung ticket dalam 2-3 BUS. Nak tak ? InsyaAllah saya ada rezeki sikit boleh kongsi dgn awak”
“Habis kerja dkt sini, saya uruskan 2-3 bas tu untuk sahabat. Apa syarikat Bas yg okay untuk saya contact ? Mana mana syarikat bas boleh email saya tau “[email protected] tambah Hafiz Mahamad lagi.

Inisiatif murni Hafiz ini bertujuan untuk berkongsi rezeki buat mereka yang mengalami kesulitan dan berniat memberi sedikit kegembiraan buat mereka.

Boleh kita contohi sikap Hafiz

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang memuji usaha yang dilakukan oleh usahawan kosmetik itu dan berharap agar rezekinya sekeluarga terus dipermudahkan.

Ada juga diantara mereka yang mencuba nasib mahu menjadi salah seorang yang bertuah mendapatkan tiket bas percuma dari Hafiz supaya membolehkan mereka melepaskan kerinduan kepada orang tua di kampung halaman.

 

Terbaik Hafiz! Batuan diluar kotak pemikiran

Ramai yang nak tiket

 

 

Lama betul tak balik kampung

 

Sumber: Instagram hafizmahamad

Continue Reading
Advertisement