Connect with us

#celeb

Ikut kata suami, isteri Nubhan berhenti jadi doktor gigi & pilih bergelar suri rumah

Umum sedia maklum bahawa isteri kepada penyanyi, Nubhan Ahamad merupakan seorang doktor gigi. Berkahwin pada tahun 2015, pasangan ini terlihat sangat romantis menerusi setiap muat naik posting di Instagram masing-masing.

Isteri berhenti jadi doktor

Terbaru, bekas peserta program realiti Akademi Fantasia itu telah membuat kejutan buat isteri tersayang iaitu Afifah Tawfek setelah wanita tersebut mengambil keputusan untuk berhenti kerja.

Suri rumah kerja paling mulia

Dalam perkongsian Afifah, suaminya telah memberi kejutan dengan sejambak bunga pada hari pertama dia bergelar suri rumah.

Tambah wanita berkenaan, penyanyi lagu Ada Untukmu itu memberitahu bahawa suri rumah adalah pekerjaan paling mulia dan dia juga senang hati mengikut keinginan suami tersayang.

View this post on Instagram

Assalamualaikum…. Fie doakan semua dalam keadaan sihat, dan sabar. Dah banyak tempat mula pkp semula. Semoga dipermudahkan urusan semua. Bila berkurung kat rumah ni, duk pusing2 gambar throwback je la… Rasa lama x update instagram… xtau nak story apa 🧐 Ingat nak simpan gambar ni sampai video siap edit. Tp xpela.. kita bg sneak peak dulu. Husband @nubhan.ahamad kata pekerjaan suri rumah ni pekerjaan paling mulia. Bukan main meriah sambutan masuk kerja hari pertama as housewife. Dulu masuk kerja as doctor xde pulak mcm ni…. Hehehehe….🥰 Tp ye lah… bila jd housewife kne jugak buat side income kan… siapa nak beli @lantarabeauty boleh click link kat bio ig @lantarabeauty ok?❤️ jom la support gang2 housewife ni✌🏼

A post shared by I Am Dr ‘Afifah Tawfek (@drfietawfek) on

Bagaimanapun, ibu kepada dua orang cahaya mata itu mengakui sebagai suri rumah, dia tetap ingin mencari pendapatan sampingan.

Justeru, Afifah tetap giat berniaga bersama suami dengan mengusahakan jenama produk kecantikan keluaran mereka.

Mana2 pun ada rezeki insyaAllah

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh mereka, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan pelbagai reaksi terhadap perkara tersebut.

Ada yang memuji tindakan dilakukan oleh Afifah kerana sanggup berhenti kerja dan menjadi suri rumah sepenuh masa.

Malah terdapat juga yang respek dengan Nubhan kerana membuat kejutan dengan meraikan isterinya yang kini bergelar suri rumah.

Semoga bahagia hingga ke syurga kakak & abang

Welcome to the club

Sumber: Nubhan Ahamad , Afifah Tawfek

Continue Reading
Advertisement

Trending