hubungi kami

Selebriti

Imej Mira Filzah ‘ditapis’ suami – “Dia nak tengok ‘Puan Amirah’ berbanding Mira Filzah”

Pelakon dan pengacara, Mira Filzah mengakui kurang pengetahuan dalam soal berfesyen asalkan tidak berlebihan dan memberi keselesaan.

Menurut laporan Xtra, pelakon berusia 29 tahun itu berkata, suaminya Wan Emir Astar juga akan menegur sekiranya penampilan digayakan terdapat sesuatu ‘tidak kena’.

“Bagi saya apa yang simple dan selesa itu dah menunjukkan saya tetapi bila saya pergi ke sesebuah acara saya juga akan guna khidmat penata gaya.
“Sekarang yang bagi pelepasan Emir lah. Dia selalu kata dia nak tengok penampilan seorang ‘Puan Amirah’ berbanding Mira Filzah.
“Dia ada bertanya “make up ada macam Puan Amirah tak hari ini”. Jadi dia faham penampilan saya macam mana.
“Kadang-kadang saya nak keluar, dia akan tegur “tudung bagi nampak macam Puan Amirah sikit”. Jadi saya pun…
“…faham maksud Puan Amirah itu seperti mana yang dia mahukan,” katanya dalam sebuah program bual bicara.

Sementara itu, pelakon drama Pujaan Hati Kanda itu turut berkongsi kisah tidak gemar memuat naik posting sewaktu hamil cahaya mata sulung di media sosial kerana mengalami penurunan berat badan.

“Ketika dalam proses awal kehamilan, saya tak suka post dalam media sosial ketika itu muka saya sedikit cengkung.
“Saya makin kurus ketika itu, muka cengkung, berat badan pun lambat naik walaupun saya tidak mengalami muntah-muntah.
“Sampaikan saya muat naik gambar di media sosial, sampaikan ada netizen kata “kenapa cengkung sangat ni? Tak bahagia lah tu”.
“Dalam hati saya ketika itu geram dan sebab itu saya tak suka media sosial ketika itu. Jadi benda sebegitu yang buat saya stress.
“Tapi syukur suami saya seorang pendengar yang baik. Saya rasa setiap kali saya luah sesuatu kepada dia, saya puas,” ujarnya lagi.

Untuk rekod, Mira dan Emir berkahwin pada 3 September 2020 dan dikurniakan anak lelaki Wan Khair Amir pada 10 Mei lalu.

Sumber: Xtra (Khairil Khusyairi) , Instagram Mira Filzah

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement